- hirdetés -

Pénteken Szegeden tesztelt az Orosházi FKSE-Tokai kézilabdacsapata, ellenfelük a bajnokságban is konkurensnek számító Pick Szeged U21-es fiatalokból álló együttese volt. A gólokban gazdag mérkőzés végül döntetlennel zárult.

A találkozót az orosháziak kezdték jobban, az első negyedóra ötgólos vendég vezetést hozott (5-10), különösen a csapatkapitány Németh László volt elemében ebben a játékrészben, aki négy alkalommal is a kapuba talált (végül kilencig jutott). Ezt követően sokáig felváltva estek a gólok, de az első játékrész zárása előtt a szegedi fiatalok magasabb fokozatra kapcsoltak és egy 4-1-es szériával csökkentették hátrányukat az első félidő végére. A játékosok 15-18-as állásnál vonultak pihenőre.

Következett a második játékrész, melynek az eleje szintén kiegyenlített játékot hozott. 10. perc elteltével ismét ötgólos előnyre tettek szert a vendég orosháziak, a szegedi fiatalok azonban nem adták fel. Zsinórban hatot lőttek és az 54. percben kiegyenlítettek (30-30). Ahhoz, hogy ne forduljon a kocka, a végjátékban három büntetőt is hárító Majdán Márk bravúrjai is kellettek.

A Tisza-partiak végül kétgólos hátrányból mentették döntetlenre a mérkőzést, mely 33-33-as eredménnyel zárult. A mai napon egy újabb felkészülési mérkőzés vár az orosháziakra, akik a másik nagyágyú, azaz a Telekom Veszprém U21-es gárdájával is összecsapnak még a szeptemberi szezonkezdés előtt.

– Az első félidőben jó tempóban játszottunk, de a második játékrészben lelassult a támadójátékunk és a sorozatos emberhátrányok miatt a végére elfogyott az előnyünk. A szombat esti mérkőzésen más felállásban fogunk pályára lépni. A legfontosabb, hogy a bajnoki rajtra mindenki hadra fogható legyen – értékelt a vezetőedző, Kovács Attila.

Pick Szeged U21 – Orosházi FKSE-Tokai 33-33 (15-18)

Felkészülési férfi kézilabda-mérkőzés, Szeged.
Vezette: Csányi, Gadányi.
Orosháza: Majdán – Pásztor 3, Kiss R. 4, Mihály, Döme 6, Kovács B. 6, Németh L. 9 (3). Cserék: Pajkó, Varga I. (kapusok), Molnár S., Tóth K. 4, Bella, Molnár G. 1, Lászlai, Antal. Vezetőedző: Kovács Attila.
A Szeged legjobb góllövői: Radvánszki 7, Varga M. 6.
Kiállítások: 4, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 6/2, ill. 3/3.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.