- hirdetés -

A Justh Zsigmond Városi Könyvtárban mutatták be Verasztó Antal legújabb könyvét január 23-án. Az orosházi szerzőnek sorban ez a 26. kiadványa.

A magyar kultúra napja apropóján mutatkozott be Verasztó Antal legújabb novellás kötete: A zsákos ember. Az orosházi helytörténész, író és költő számára az írás több, mint egyfajta időtöltés.
– Mikor elkezdek írni, az számomra egy ünnepnap, amikor elér egy érzés. Ekkor nekiülök és a fejemben összeállt novellát elkezdem leírni. Azonban írás közben jönnek az igazán fordulatos gondolatok, melyekről nem is tudja az ember, hogy hogyan keletkeznek. Így formálódik kerek egésszé a történet. Számomra sokat jelent az írás – nyilatkozta Verasztó Antal.

(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A könyv címét adó zsákos embertől generációk rettegtek. Sokak fülében ma is cseng a mondat: Ha rossz leszel elvisz a zsákos ember! Nem véletlen, hogy ezt a címet választotta Verasztó Antal.
– Mi is mindig féltünk a zsákos embertől. Ha láttunk olyan személyt, akinél nagy zsák volt, már szaladtunk is be a házba félelmünkben. Féltünk, hogy elvisz minket. Úgy gondolom, egy jó cím elviszi az írásokat, jelen esetben a zsákos ember – nyilatkozta az író.

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár igazgatója büszkeségét fejezte ki aziránt, hogy a magyar kultúra napján egy orosházi szerző könyvét mutathatja be a közönségnek. A pódiumon helyet foglalva a könyv néhány gondolatán végig haladva elevenítették fel Verasztó Antalt gyermekkorát, életének állomásait.

(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az idén 83 esztendős író humorosan emlékezett vissza a harmincas és negyvenes évek történéseire. A nézőtéren barátok, rokonok és művészetkedvelő orosháziak együtt nevettek a kedves, de annál mélyebb jelentéssel bíró történeteken.

A bemutató végén az író dedikálta legújabb könyvét, mindenkihez intézett egy kedves szót.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.