- hirdetés -

Komoly, és az év további alakulását nagyban meghatározó feladatok előtt állnak az Orosházi Spartacus Birkózó Klub versenyzői.

Az idei évet tulajdonképpen már tavaly megkezdték az orosházi klub birkózói, hisz az NB I-be jutásról döntő, novemberi csapatbajnoki forduló után egy héttel, már megkezdték az alapozást. Az ünnepek közt sem tartottak szünetet. Erősítés, maximális erő és erő-állóképesség fejlesztés szerepelt a programban, a héten pedig már a technikai elemek gyakorlása is bekerült. Kell is, hisz a hét végén versenyen kell bizonyítani a felkészültséget. Mint Szél Attila klubelnök elmondta, fontos dolgokról döntenek a mostani és a rá következő hétvégi versenyek.

Szél Anna és a többiek idén is nagy tervekkel vágnak neki a szezonnak (Fotó: Magyar Birkózó Szövetség)

– A hét végén már junior válogató, felnőtt kötött fogású és női minősítő versenyt rendeznek, melyeken ott lesznek a klub sportolói. Közben nem állt meg a válogatottak edzése sem. Rácz Richárd és Szél Balázs három hetet töltött Tatán, a válogatott összetartó táborában. Ricsi utolsó éves juniorként kötött fogásban 55 kilóban, szabad fogásban pedig a legkisebb, 57 kilós súlycsoportban próbálja meg a válogatott tagságot. Két hét múlva az U 23-as korosztály számára országos bajnokságot rendeznek. Ezen Rácz Ricsi, Szél Balázs és Szél Anna vesz részt. Ez a verseny jelenti a kvalifikációt az idei U 23-as világversenyekre, melyek közül az Európa-bajnokság márciusban lesz – kezdi a tájékoztatást a klubelnök.

U 23, junior, kadett

Az U 23-as versenyek nem tekinthetnek vissza nagy múltra. Az UWV (Nemzetközi Birkózó Szövetség) néhány éve vezette be, hogy a junior korból már kinőtt, de még nem felnőtt szintű birkózóknak is legyen lehetőségük komoly, nemzetközi szintű megmérettetésre. Ezeken indulhatnak a még junior korú versenyzők is. A három orosházi sportoló apróbb problémáktól eltekintve egészséges és mindhárman jó eséllyel indulnak a válogatott utazó tagságáért.

A juniorok részére több válogató versenyt rendeznek. Lakatos Angeló első éves juniorkén szintén a korosztályos válogatottságot célozta meg. Rajtuk kívül még Zónai Zsoltban, a tavalyi kadett országos bajnokban bízhatunk, hogy ki tudja vívni korosztályában a válogatottságot.

A birkózók tehát szorgalmasan készülnek, mi sportszerető orosháziak pedig szurkolunk a sikereikért. Az eredményekről természetesen folyamatosan beszámolunk az OrosCafén.


Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.