- hirdetés -

Második edzőmérkőzésén is győzött az OXXO Energy Orosházi NKC. A másodosztályú női kézilabdázók a szintén NB I/B-s Pénzügyőr SE együttese ellen játszottak.

OXXO Energy Orosházi NKC – Pénzügyőr SE 29-28 (17-17)
Női kézilabda felkészülési mérkőzés, Eötvös-csarnok.
Orosháza:

Nagy – Berta, Vörös 7, Nemes 2, Kamuti 5, Román 2, Bíró 2. Cserék: Molnár, Késmárki (kapusok), Hatala 2, Dancsó 8 (6), Mikula, Révész, Horváth, Szöllősi. Vezetőedző: Vágó Attila.
Pénzügyőr:
Hlogyik – Oláh 2, Mayer 6, Blaubacher 9, Gazsovics 1, Tímár 4, Juhász 1. Cserék: Csatlós (kapus), Ködmön 5, Csepregi, Balogh. Vezetőedző: Kovács Attila
Hétméteresek: 6/6, illetve 7/3. Kiállítások: 8 illetve, 4 perc.

A szerdai találkozó után egy jobb játékerőt képviselő együttessel, az NB I/B nyugati csoportjában szereplő Pénzügyőr SE ellen játszottak Vágó Attila tanítványai. A hazai mester nem volt könnyű helyzetben, hiszen többen betegség miatt nem állhattak a rendelkezésére.

A szerdai rohanós tempóhoz képest fáradtabbnak tűntek az orosháziak. Ennek ellenére a találkozó ugyan szorosan alakult, mégis a hazaiaknál volt az előny (8. perc 6-4). Három perccel később már a vendégek jegyezhették az vezetést, de egy négygólos rohammal a 15. percben ismét néggyel álltak jobban Dancsó Dalmáék. A huszadik percben Vágó Attila időt kért, hiszen több rosszul kiválasztott hazai helyzet miatt ismét zárkóztak a fővárosiak, majd a félidőben döntetlenre álltak a felek (30. perc 17-17).

A fordulás után a vendégek szerezték az első találatot, de hamar visszaállt az orosházi előny két Kamuti-gólnak köszönhetően ( 36. perc 21-19). A kapuban Molnár Noémi jó teljesítményt nyújtott a védelem mögött, így újra három-négygólosra hízott a hazai fór. A vége újra szorosan alakult, de egy gólt megőriztek Bíró Petráék az előnyből, így a második találkozó is ONKC-sikerrel zárult.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.