- hirdetés -

A megszokottnál hamarabb érkezett meg az influenzajárvány. Békés megyében és a városban is egyre többen fordulnak háziorvoshoz influenzaszerű panaszokkal.

Az influenza figyelőszolgálat adatai alapján január 7-e és 13-a között 19300 fő, azaz 75,6 százalékkal többen látogatta meg háziorvosát az azt megelőző héthez képest. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) ezek alapján állapította meg, hogy év második hetében megérkezett az influenzajárvány.

Valamennyi közigazgatási területen emelkedett az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók gyakorisága. Ezek területenként eltérőek, hiszen 100 ezer lakosra jutó orvoshoz forduló betegek száma 53 és 432 között változott. Az érték Fejér megyében volt a legmagasabb, jelentős volt a növekedés Budapesten és Pest megyében is, a legalacsonyabb pedig Somogy megyében volt megfigyelhető.

Patvaros Áron megerősítette, hozzá is egyre többen érkeznek hasonló tünetekkel, leginkább az aktív korú dolgozók. A Szentetornyán praktizáló háziorvostól megtudtuk, idén hamarabb érkezett a járvány a szokottnál.

Érdeklődésünkre az Orosházi Kórház sajtóreferense, Melega Krisztián elmondta, hogy az intézményben egyelőre nem volt szükség látogatási tilalom bevezetésére.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.