- hirdetés -

Hozzátartozóik és barátaik előtt mutathatták be a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola moderntáncos növendékei, hogy mit tanultak az elmúlt félévben. A nézők tréninggyakorlatokat és versenyen előadott koreográfiákat is láthattak.

Három nappal a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola társastánccsoportjainak bemutatója után, ezúttal az intézmény moderntáncos csoportjai léptek fel a Petőfi Művelődési Központban. A színházteremben tartott táncos bemutató sokan eljöttek a fellépők hozzátartozói és barátai közül.

A nézők betekintést nyerhettek Keresztesné Deák Andrea és Vass Márta táncpedagógusok csoportjainak tréninggyakorlataiba, amik a táncvizsgákon is visszatérő elemek. Láthattak emellett olyan koreográfiákat, melyeket már sikerrel mutattak be a táncosok a versenyeken vagy bemutatókon, de olyanokat, melyeket nemrég kezdtek el gyakorolni.

Kisebb és nagyobb csoportok is megmutathatták tudásukat (Fotó: Rosta Tibor)

– Tulajdonképpen ez egy nyilvános bemutató a szülők számára, ahol betekintést nyújtunk nekik, hogy mi is folyik az órákon. Az első félév zárásaként is tekinthetünk az eseményre, a mozgalmas második félév kezdete előtt viszont szerettünk volna egy kis betekintést nyújtani a Művészeti Iskola moderntánccsoportjainak világába – tudtuk meg Keresztesné Deák Andreától.

A táncpedagógusok elmondták, nem is igazán az eredmény most a fontos, hanem az út, amin végigmentek a gyerekekkel, akik nagyon lelkesen készültek, hogy bemutathassák, mit tudnak. A legkisebb, 4-5 éves táncosoktól kezdve a haladó korosztályokig színpadra léphettek a Művészeti Iskola táncosai, akiket tapssal és ovációval fogadtak nézőik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.