- hirdetés -

A bankszámlákra érkező nyugdíjakat a nap folyamán megkapják az érintettek – közölte a Magyar Államkincstár.

Nincs fennakadás a kifizetésben, a jóváírás a bankoknál technikai okok miatt napközben történik meg – tették hozzá. A postai kifizetések 2019. január 14-én indulnak el – írja az MTI.

A Giro Zrt. tájékoztatást adott ki az ügyben, melyben az áll, hogy az államkincstárral együttműködve intézkednek a januárban esedékes nyugdíjkifizetések jogszabály szerinti – azaz pénteken történő – kifizetéséről.
A Giro Zrt. által üzemeltetett, a nyugdíjak elszámolását is végző bankközi klíring rendszer hibamentesen működik, a beküldött tranzakciók feldolgozásában nem volt és jelenleg sincs fennakadás – tették hozzá.

Országos felháborodást keltett az, hogy a mára várt nyugdíjak nem érkeztek meg az érintettek bankszámláira. A Magyar Államkincstár tájékoztatása előtt több pénzügyi intézet is közleményt adott ki. Az OTP Bank azt írta: a 2019. január 11-én esedékes nyugdíjak átutalás várhatóan január 14-én hétfőn történik majd meg. A nyugdíjak átutalása a bank rendszerétől független ok miatt csúszik.

A CIB Bank oldalán ez volt olvasható: a mai napra (2019.01.11.) várt nyugdíjak nem érkeztek meg a Magyar Államkincstártól. Ennek pontos okáról, illetve a folyósítás várható időpontjáról az Államkincstár ügyfélszolgálata tud tájékoztatást nyújtani.

A nyugdíjakat minden hónap tizenkettedikén szokták folyósítani. Januárban ez a nap szombatra esik, ezért még ma kell megérkeznie a nyugdíjaknak a bankszámlákra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.