- hirdetés -

Csinos, fiatal, energikus, tehetséges. Valószínűleg ezek a tulajdonságok is szerepet játszottak abban, hogy az orosházi Németh-Csiki Rebekára felfigyelt az egyik országos televíziós csatorna is.

Ha az ember egy átlag délutánon kapcsolgat az országos televíziós csatornák közt, kis szerencsével ismerős arcra lehet figyelmes. Ez történt, és ez indított, hogy megkérdezzük az orosházi aerobik egyik jeles képviselőjét.

-Hogy kerültél a televízióhoz?

-Négy évvel ezelőtt adott közre a csatorna egy felhívást, melyben edzőket kerestek. Én nem igazán lelkesedtem, mert egy kicsit féltem ettől a dologtól, de a húgom úgy döntött, kézbe veszi az ügyet és benevezett. Egyszer elém állt, hogy két nap múlva megyünk Pestre, várnak a válogatásra. Elmentünk és azon a napon húsz ember közül engem választottak. Akkor még csak a kritikus részek tornája volt a feladat, aztán az évek során jött a szenior és a gyerek torna. A szenior torna lett az egyik legsikeresebb a csatornán, nagyon sok pozitív visszajelzés érkezik az idősebbektől.

-Mi mindent csinálsz még ezen kívül?

-Óvónőként végeztem, de ebben a szakmában nem dolgozom. Személyi edző vagyok, aerobik oktató, emellett indítottunk egy vállalkozást, amelyben a csinosodni vágyóknak segítünk. Ezeken kívül általában havonta egyszer utazom Budapestre. Azokon a napokon felveszünk a TV-ben négy-öt adást. Kicsit nehezebb a dolgom, mint a pesti edző kollégáknak, hisz ők hetente mennek és egy-két tornát vesznek fel, nekem viszont mintegy négy- öt órában kell „ugri-bugrizni” és mosolyogva mozgásra csábítani a nézőket.

Ritka pillanat, hogy az edzőteremben ülni láthatjuk (Fotó: Rosta Tibor)

-Milyen tanácsot tudnál adni azoknak az ötven felettieknek, akiknek már hol itt fáj, hol ott fáj?

-Az étkezésre ötven felett különösen oda kell figyelni, és persze mozogni. Mindenki a saját edzettségi szintjének és korának megfelelően, de rendszeresen mozogjon, hogy a „hol itt fáj, hol ott fáj” testrészek számát csökkentsük. Nagyon jó szenior tornák vannak, amik nem ugrálósak, de remekül át lehet velük mozgatni az izmokat és ízületeket, amellett alakformálásra is kiválóan alkalmasak.

-Milyen egyéb terveket tűztél ki magad elé?

Vannak még terveink a csatornával. Arról beszéltünk, hogy ha úgy alakul, hogy várandós leszek, jó lenne csinálni terhes tornát is, amely persze úgy igazán hiteles, ha terhes nő mutatja be a gyakorlatokat. Ezt aztán később ki lehet bővíteni a szülés utáni tornával is. A párommal tavaly házasodtunk össze és szeretnénk, ha 2019 arról is szólna, hogy bővüljön a családunk…

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.