- hirdetés -

Ha fázol vegyél el egyet. Ha van otthon felesleges, hozz ide egyet – ezzel a felhívással helyezte ki újra jótékony célból a ruhafogast egy orosházi vállalkozó.

Két évvel ezelőtt indult el a jótékony kezdeményezés, a „Szabadfogas akció”. A lényege, hogy minél több helyre, minél több kabáttal kerüljön egy fogas, amire bárki felakaszthat egy kabátot, hogy azt egy rászoruló elvihesse. A cél, hogy mindenki átvészelje a telet.

Néhány nap alatt országos méretűvé vált a kezdeményezés, Orosházán is több helyre kerültek ki fogasok. Egy évvel ezelőtt csatlakozott az egyik helyi ruhabolt tulajdonosa is, Bertalan Beáta. Az utóbbi hetek hideg időjárása, és a havazás miatt újra az üzlet előtt találhatók a ruhadarabok.

– A fogas adott volt, és néhány kabáttal együtt kitettem az üzlet elé. Segítsünk, ha megtehetjük – emelte ki az orosházi vállalkozó.

A ruhaállvány éjjel-nappal kint van az üzlet előtt és folyamatosan cserélődnek rajta a téli meleg holmik. Kiderült, leginkább este viszik el a rászorulók a kabátokat, sapkákat, de folyamatosan érkezik az utánpótlás.

Szerinte valóban azok élnek a lehetőséggel, akik valóban rászorulók. Sikeresnek tartja a kezdeményezést és amíg a hideg időjárás tart biztosítja ezt a lehetőséget azoknak, akiknek igazán szüksége van rá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.