- hirdetés -

Az ünnepek végeztével a karácsonyi kellékek visszakerültek a dobozokba és a város karácsonyfájáról is lekerültek a díszek. A fát az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. munkatársai feldarabolták, majd egy nehezebb körülmények között élő családhoz került.

Hétfő reggel érkeztek meg a főtérre az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. szakemberei, hogy megkezdjék a városi karácsonyfa lebontását. A korábbi évek hagyományainak megfelelően a fenyőt feldarabolva szállították a Zrt. telephelyére.

Dávid Zoltán polgármester és Papp Zoltánné

A feldarabolt fa azonban nem maradt ott sokáig, hiszen Orosháza Város Önkormányzata idén is kiválasztott egy rászoruló családot, akik felhasználhatták. Január 8-án ezért Zrt. munkatársai pótkocsira pakolták a maradványokat, majd elszállították a választott családnak. Idén a monori Bakó József utcában élő Papp Zoltánné és családja volt a szerencsés, akik megkapták az adományt.

Az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. munkatársaitól megtudtuk idén a fenyőfa mellett más feldarabolt fákat is kiszállítottak. Papp Zoltánné családja nevében is nagy örömmel fogadta a segítséget.

Idén is egy rászoruló családhoz került a város feldarabolt karácsonyfája (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Még pénteken hívtak fel, hogy az idei évben mi kapjuk meg a város karácsonyfáját, de nem is gondoltam volna, hogy ez ilyen gyorsan megtörténik. Kicsit meglepődtünk, hiszen mi még sosem kaptunk ilyen jellegű adományt, de nagyon örültünk neki. Az ünnepek családiasan, szeretetben teltek a családban, ezért külön öröm, hogy napokkal később újabb meglepetés ért minket – mesélte.

Ezt követően Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere érkezett köszönteni Papp Zoltánnét.
– A város karácsonyfáját már hagyományos módon minden évben felajánljuk egy rászoruló családnak. Ez idén sem volt másként, remélem nagy örömet szereztünk nekik azzal, hogy pár napig vagy hétig meleget tudunk varázsolni az otthonukba – nyilatkozta a polgármester.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.