- hirdetés -

Több helyi szálláshely teltházzal működött, emellett a fürdőbe is többen látogattak el az ilyenkor megszokottnál.

Már egyáltalán nem számít furcsának, ha a családok a karácsonyt és a szilvesztert nem otthon töltik. Kevesebb stresszel jár, tényleg a pihenésről szól és az ajándékvásárlásra is több idő jut. Az orosházi szálláshelyek is közkedvelt célpontok voltak.

Az Alföld Gyöngye Hotelben teltház volt karácsonykor, míg a két ünnep között 85 százalékos, szilveszterkor pedig kilencven százalékos volt a telítettsége – ismertette Csobota Kiss Árpád a hotel igazgatója.
– Közös karácsonyfa díszítéssel, játszóházzal készültünk, szilveszterkor pedig ünnepi vacsorával fellépővel és tombolával kedveskedtünk vendégeinknek – tudtuk meg a szállodaigazgatótól.

A szállodában ebben az időszakban tartották a népi hagyományokra épülő disznótoros hétvégét is, autentikus zenével és ceremóniamesterrel és az Orosházi KolbászKlub Egyesület közreműködésével.

A Hotel Corvus Aquába is sokan látogattak el. A szálláshely vezetője, Dér Edit szerint a családok általában több generációval érkeztek. Leginkább karácsonyi és gyermekprogramokkal készültek, mint például a közös fadíszítés, játszóház, a felnőtteknek forralt borral, karácsonyi menüvel, házon belüli programokkal, illetve Szilveszterkor mulatsággal.

A Hotel Napsugár karácsonykor zárva volt, december 26-30 között az ebben az időszakban megszokott számú vendég pihent a szállóban. A szilveszteri időszakban teljesen megtelt a hotel. December 30-án disznótoros nappal készültek, szilveszterkor tűzzsonglőr bemutatóval és tombolahúzással szórakoztatták a leginkább 60 év körüli vendégeket.

Gyopárosfürdő is kedvelt célpont volt

Ez idő alatt természetesen rengetegen használták ki Orosháza-Gyopárosfürdő Gyógy-Park-és Élményfürdő szolgáltatásait. Decemberben mintegy 25 százalékos növekményt hozott a tavalyi év ezen időszakához képest.

– Egyértelműen látszik, hogy a kiemelt időszakokban mind a fürdő, mind a szállodák, mind a magánszálláshelyek hónapokkal az időszakot megelőzően megtelnek, továbbá egy napos uticélként is közkedvelt hellyé váltunk. Az élményfürdő, a masszázs-szolgáltatások és a szaunapark a legkedveltebb szolgáltatásaink, míg a gyógyvíz is kiemelt szerepet kap a hideg, téli időszakban – fogalmazott Kiss László, menedzser.

Megtudtuk, hogy alapvetően nyolcvan százalékban belföldi vendégek érkeztek az ünnepi időszakban és leginkább a családokra fókuszáltak. Ingyenes játékkuckó, gyermekmegőrzés és animátor szolgáltatások várták a fürdőbe látogató vendégeket, emellett masszőrök és szaunamesterek kápráztatták el a “nagyérdeműt” a wellness-szolgáltatások kedvelői irányába.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.