- hirdetés -

Több korosztály versenyein is bizonyítottak a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület versenyzői, de nem csak emiatt marad számukra emlékezetes a 2018-as év. Az eredmények mellett idén versenyt is rendeztek, de sikeres pályázatuknak köszönhetően edzőtermüket is felújítják az egyesület fennállásának hatvanadik évfordulójára.

Felnőtt vidékbajnokság, országos diákolimpia, sulivívó program – csak néhány esemény a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület tartalmas, 2018-as évértékelőjéből. Az 1959-ben alakult, tehát jövőre 60 éves sportegyesület szinte a kezdetektől szokott helyén, az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tornatermében készül.

– Idén abba a szerencsés helyzetbe kerültünk, hogy egy pályázat megnyerésének köszönhetően a Magyar Vívó Szövetség, Orosháza Város Önkormányzata, a Református Egyház, valamint egyesületünk jóvoltából a tornaterem 30 millió forintból újulhat meg és igazi modern vívóteremmé válhat. Igazi hatvanadik születésnapi ajándék lesz ez számunkra – derült ki az egyesület elnöke, Pusztai Lajos és főtitkára, valamint vezetőedzője, Nagy Nándor beszámolójából.

Jövőre egy felújított, korszerűsített teremben készülhetnek az orosházi vívók (Fotó: Rosta Tibor)

A versenyeket tekintve is számos kiváló eredménnyel öregbítették vívói az egyesület hírnevét. A felnőtt vidékbajnokságon bronzéremmel zártak csapatban, de a fiatalok is országos diákolimpiai ezüst- és bronzéremmel gazdagodtak. Orosháza ráadásul a három egykori kiváló olimpiai bajnokról, Gerevich Aladárról, Kovács Pálról és Kárpáti Györgyről elnevezett körversenynek is otthont adott, mind a tavaszi, mind az őszi versenyszezonban. Az edzői kar is bővült, Polónyi Csaba és Perity Endre csatlakozott 2018-ban a versenyzők felkészítéséhez.
– Minden utánpótlásversenyen elindultunk, valamint idén először több nemzetközi versenyen is részt vehettünk, melyen szintén sikereket értünk el – nyilatkozta Nagy Nándor.

A klub legeredményesebb versenyzője idén a mindössze 12 éves, de számos kiemelkedő versenyeredménnyel rendelkező Kis Abigél volt. Korosztályos vidék-, diákolimpiai- és Budapest-bajnokságon is felállhatott a dobogó tetejére, de a nemzetközi mezőnyben is megcsillogtatta tudását, ahol szintén többször zárt érmes pozícióban.

Kis Abigél (pirosban) számos éremmel zárta a 2018-as évet (Fotó: ZSPOVE)

A Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület 2018-ban három intézményben foglalkozott az úgynevezett „sulivívó programmal” is, melynek lényege, hogy iskolai tanórák keretein belül ismertetik meg a gyerekekkel a vívás alapjait. December 28-án egy háziversennyel, valamint versenyzőik, szüleik és az edzők közös koccintásával zárják az évet.

A vívóversenyek őszi/tavaszi rendszerének köszönhetően azonban még nem ért véget a versenynaptári év. A rövid ünnepi szünet után ismét teljes erőbedobással készülnek 2019-ben is az egyesület vívói, hogy minél jobb eredményeket érhessenek el a közelgő megmérettetéseken.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.