- hirdetés -

Januártól leszokok valamilyen rossz szokásomról, többet tanulok, rendszeresen eljárok edzeni – biztos mindenkinek ismerős célok, amelyet gyakran tűzünk magunk elé szilveszterkor. Lássuk, az orosháziak mennyire tartják fontosnak az újévi fogadalmat.

Túlzás nélkül állítható, hogy mindenki tett már fogadalmat új év előtt, de az esetek többségében – tisztelet a kivételnek – már január közepén jött az újratervezés. Így volt ezzel Kasza János is, aki a dohányzásról akart leszokni.
– Tettem korábban újévi fogadalmakat, de nem tudtam betartani. Embere válogatja, valakinek hatásos az újévi fogadalom, nekem sosem jött be – osztotta meg véleményét az idős férfi.

Kasza János a dohányzásról próbált leszokni (Fotó: Rosta Tibor)

Nem úgy Szente Lajosné, aki nem tartja fontosnak, hogy fogadkozzon.
– Koromnál fogva már van tapasztalatom, így mindig elhatározom amit akarok és azt végigviszem. Igaz régen tettem fogadalmat, de félig-meddig sikerült betartani – tette hozzá mosolyogva

Amit elhatározunk azt végig lehet vinni – így gondolja Szente Lajosné (Fotó: Rosta Tibor)

Kovács Péter és felesége Botyánszki Gabriella sem tesz idén újévi fogadalmat.
– Ne az új év legyen az ok, hogy betartsunk valamit. Ez legyen általános – vélekedett Péter.

Péter nem tesz újévi fogadalmat idén (Fotó: Rosta Tibor)

– Tettem már fogadalmat. Sikerült betartani, de ez nem annak a függvénye, hogy szilveszterkor elhatároztam – vette át a szót felesége.

Gabriella sem tartja fontosnak, az újévi fogadalmat (Fotó: Rosta Tibor)

Az általunk megkérdezett orosháziak tehát nem tartják fontosnak, hogy kimondottan újévkor tegyenek fogadalmat. Célokat persze mindig érdemes kitűzni magunk elé. A lényeg, hogy ezeket vegyük komolyan, ha tényleg el akarjuk érni a kívánt változást.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.