- hirdetés -

Az Aranyodi A.B. – Medica FC (Revans) csapata vezeti a 2018/2019. évi Orosházi Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokságot. A gárda 14 mérkőzésből 11-et megnyert, kétszer játszott döntetlent és csupán egy alkalommal hagyta el vesztesen a pályát.  Ennek apropójaként beszélgettünk Gyuga Zsolt csapatvezetővel.

– A csapat 2009-ben alakult újjá, a régi Határőrség csapatából, amely az 1980-as évek végétől szerepelt a városi kispályás bajnokság különböző osztályaiban. Az akkori játékosok igényelték, hogy alakuljon meg az új csapat. Az volt a cél, hogy jöjjön létre egy baráti társaság, akikkel hetente össze lehet jönni egy kis testmozgásra és utána egy baráti beszélgetésre – emelte ki Gyuga Zsolt, hozzátéve, az évek során a csapat összetétele szinte teljes változáson esett át és ennek kapcsán is folyamatosan fejlődött, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy a 2010-es évek közepén háromszor is bajnokságot nyert.

Akkor volt olyan időszak, amikor egymást követő 41 mérkőzés alatt sem találtak legyőzőre. A kezdetek óta a mai napig tag György Sándor, aki jelenleg már „szakmai” és egyéni támogatóként segít. A idei bajnokságnak egy kicsit felfrissítve játékosaik számát, egy jó szereplés reményében vágtak neki.

Összetartó társaságot alkotnak

Vannak köztük rendőrök, játékvezetők, pedagógusok, többen egy csapatban játszanak alacsonyabb osztályú nagypályás bajnokságban.

A csapat tagjai: Krecsméri Milán, Krecsméri Gábor, Lovas László, Motyovszki Gábor, Somogyvári Tibor, Serfőző Jenő, Moszheim János, Poljak Dániel, Ibrányi Lajos, Poljak Milán, Kovács Imre, Roszkos Roland, Lévai Norbert, Bakó Károly, Szanda Zoltán, Nagy Róbert, György Balázs, György Sándor, Gyuga Zsolt.

A szezon folyamán voltak, akik munkahelyi elfoglaltság vagy sérülés miatt nem tudtak rendelkezésre állni, és vannak, akik másik csapathoz igazoltak. A mérkőzéseken az Aranyodi A.B. – Medica FC így is 8-10 fővel meg tudott jelenni.

Egyedül nem megy…

Gyuga Zsolt kitért rá, köszönettel tartoznak az Aranyodi Autósboltnak, az orosházi Medica presszónak, illetve a Csikaiszer Építőipari Kft-nek, György Sándornak, Serfőző Jenőnek és még valamennyi hozzátartozónak, családtagnak, akik önzetlen segítségükkel hozzájárultak az eddigi jó szereplésükhöz.

Télen sem akasztják szögre

– Az őszi bajnoki címet vacsorával egybekötött mulatsággal ünnepeljük meg a már szokásos helyen, Tótkomlóson, ahol köszöntjük segítőinket, játékosainkat. Az ünneplést követően mindenki letölti megérdemelt pihenőjét, majd reméljük hasonló sikereket megélve, részt veszünk Orosházán, a téli terembajnokságon. Játékosaink egyéb tornákon is részt vesznek, így készülünk a tavaszi szezonra, amelyen szeretnénk továbbra is jól szerepelni – zárta az értékelést Gyuga Zsolt boldog új esztendőt és sérülésmentes szereplést kívánva.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.