- hirdetés -

A kétszeres olimpiai bajnok Kőbán Rita nem egyedül érkezett a sportbálra, magával hozta ifjúsági világbajnok tanítványát Szellák Szabinát, aki tizenöt évesen szerezte ifi VB aranyát.

Tizenöt évesen a tizennyolc évesek közt? Serdülőként az ifik közt? Hogy is van ez?
– Hát igen. Szerencsére olyanok voltak az eredményeim, illetve a teljesítményem, hogy bekerülhettem az ifi VB-n induló négyes hajóba. Én voltam a vezérevezős, és sikerült nyerni. Óriási boldogság volt, most pedig óriási büszkeség.

Felnőttként sem szeretné alább adni a világbajnoki címnél (Fotó: Rosta Tibor)

Milyen edző Rita? 
– Nagyon jó kapcsolatban vagyunk, szinte anya-lánya viszony a miénk. Amikor edzés van, akkor edzünk, keményen, de nem követel többet, mint ami kell. Én nagyon szeretetigényes vagyok és ő pedig nagyon figyel rám. Linkelni, ha akarnánk se tudnánk, hisz amikor kiadja a feladatot, akkor ő már pontosan tudja, hogy az hol fog fájni, mikor, és mennyire fog fájni. A hatalmas rutinja viszont akkor is nagyon jól jön, ha versenyen vagyunk. Mindig segít, mindig van pár jó tanácsa. Azt gondolom, szerencsés vagyok, hogy ilyen edzőm van.

Jövő évi tervek?
– Jövőre, első éves ifiként ugyancsak nálam idősebbekkel fogok versenyezni. Megint lesz VB. ami elé bizakodóan nézek. Kedvencem az 500 egyes és persze a négyes. Jó lenne mindkettőben ott lenni. Mint a felnőttben, már most serdülőben, ifiben is kialakult egy olyan társaság a válogatottban, ahová iszony nehéz bekerülni, de küzdünk.

Rövid volt a beszélgetés a végtelenül szimpatikus és szerény ifjú tehetséggel, de ez alatt a kis idő alatt is érezni lehetett a megnyilvánulásaiban, a mosolyában, hogy komolyan gondolja a terveit, és ki tudja, lehet hogy egy jövendőbeli olimpiai bajnokkal beszélgethettünk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.