- hirdetés -

Karatés évadzáró vacsoraként indult évekkel korábban, mára nemzetközi sportbállá nőtte ki magát Zsiga Zsolt kezdeményezése. Idén már tizenkettedik alkalommal ültek asztalhoz a különböző sportágak képviselői november 16-án, az Eötvös csarnokban.

Zsúfolásig telt az Eötvös József Katolikus Általános Iskola csarnoka november 16-án, ahova ötszáznál is több vendég érkezett, hogy részt vegyen az idei, immár 12 alkalommal megrendezett Nemzetközi Sportbálon. Az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportolók érkeztek a rendezvényre, a karate mellett többek közt labdarúgás, kézilabda, birkózás, kick-box és tánc jeles képviselői.

– Összesen 24 sportág képviselői gyűltek össze négy országból. A legfontosabb szempont, egyben a sportbál üzenete is, hogy minél több sportágat tudjunk egyben leültetni és még közelebbi kapcsolat alakuljon ki ezeknek a sportágaknak a képviselői között – nyilatkozta az est főszervezője, az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidőkör Sport Egyesület (OKKSZK SE) elnöke, Zsiga Zsolt.

A rendezvényt az egyesület hagyományos edzőtábora előzte meg, mintegy 70 versenyző részvételével. A bálon először ismertették a házigazda, OKKSZK SE egyesületének eredményeit. Az éremmennyiség magáért beszél, az idén 38 éves klub versenyzői az évek során számtalan világ- és Európa-bajnoki éremmel gazdagodtak, a nemzetközi mezőnyben is letették névjegyüket. Ezt követően a köszöntéseké volt a főszerep.

Elsőként Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere köszöntötte a vendégeket és méltatta a házigazda OKKSZK egyesületét.
– Örülök, hogy az idei, 12-ik alkalommal megrendezett sportbálra is ilyen sokan eljöttek. Azt gondolom, hogy ez annak köszönhető, hogy ez a csapat ilyen kitűnő eredményeket ért el. Hálásak lehetünk nekik azért, hogy ilyen sok gyereknek mutatnak példát, és hogy ilyen kitűnő rendezvényt szerveztek – hangsúlyozta a polgármester.

Zsiga Zsolt a szülők, az önkormányzat és a támogatóik segítségét emelte ki, akik nélkül nem valósulhatott volna meg a rendezvény.
– Annak idején 150 fővel kezdtünk, azóta úgy gondolom szépen kinőtte magát a kezdeményezés – tette hozzá.

A köszöntő beszédeket követően a díjak átadása következett, négy kategória képviselői vették át jól megérdemelt elismeréseiket. Az ünnepi műsor sem maradhatott el, az aerobikos és karatés csoportok is betekintést nyújtottak mindennapjaikba, de fellépett a Fly Girls Fitness csapata is, akik karika- és rúdtáncbemutatóval kápráztatták el a közönséget. Végül a vacsoráé és a mulatásé volt a főszerep.

Vadkerti Attila, olimpiai negyedik helyezett kézilabdázó másodszor vett részt a sportbálon, a két évvel ezelőtti látogatásához hasonlóan jó hangulatról és kedves közegről számolt be.
– A színvonalas rendezés és a jó társaság mellett örülök neki, hogy ilyenkor tudok egy kicsit beszélgetni a saját sportágamtól távolabb álló sportolókkal is, akik nagyon közvetlenek – mesélte a MOL-Pick Szeged egykori csapatkapitánya.

Hozzátette, ennek reményében érkezett idén is, hiszen a sport mindenkit összeköt.

Az 12. Nemzetközi Sportbál díjazottjai:
Karate: ifj. Zsiga Zsolt, Zsiga Bence, Fábián Lara, Alzubi Alhasan, Fábián Tamás, Benedek Zalán, Boros Ádám, Alzubi Yaya, Orbán Félix, Liszkai Szilárd, Kotuly Zoltán, Szűcs Roland, Cziráki Márk, Gera Benedek, Gera Botond

Aerobik: Bencsik Jázmin, Héjjas Kitti, Vincze Lizett, Dupsi Bettina, Sára Ágnes, Sára Anna, Nagy Noémi, Kappán Dorina, Körömi Csenge, Nagy Dominika

Edzők: Wagner Zsolt, Zsiga Bence, Magon Hajnalka, Balog Jennifer, Körömi Melinda

Szponzorok: Orosháza Város Önkormányzata, PC Trade Systems Kft., Kultik Könyvelő Iroda, Melis Gasztro Kft, Warner Innovációs Zrt., Orosháza Város Gazdálkodási Zrt., Orbán Tibor, Nagy Zsolt, Fábián Tamás, Tóth-Kása Sándor és Csizmadia Imre, dr. Alzubi Ali

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.