- hirdetés -

A Let’s DoIt Vasex barkácsáruház több mint 17 ezer terméket forgalmaz Orosházán. A Török Ignác utcai áruház szakemberei a fűtési időszakra tekintettel ezúttal egy modern, energiatakarékos és költséghatékony fűtőanyagot ajánlanak vásárlóik figyelmébe.

Szakítva a hagyományokkal

A családi házak jelentős részének melegét vegyestüzelésű berendezések biztosítják, az egyik legelterjedtebb fűtőanyag pedig a fa. Demeter Zoltán, a cég kereskedelmi vezető-helyettese kiemelte, a hagyományos faanyag 30-38 százalékos víztartalommal is bírhat, így amellett, hogy a megvásárolt tüzelőanyag valós súlya jelentősen kevesebb lehet a véltnél, a lemezkazánban a tüzelésnél a magas víztartalom végett óriási mennyiségű visszamaradó, csersavas vízpára keletkezik. Utóbbi folyamatnak akár néhány éven belül a kazán láthatja kárát.

Érdemes váltani

Ezzel szemben a Vasex Kft. által forgalmazott fabrikettek keményfából előállított, nagy nyomáson préselt fűrészáruk, nem tartalmaznak káros anyagot, átlagosan hat százalékra tehető a nedvességtartalmuk, magas égéshővel bírnak, tömbösített formában kaphatóak. A szakember elmondta, a hagyományos fához képest a javarészt bükk alapanyagú brikett háromszor, de akár négyszer is hosszabb égésidőt tudhat be, 1 kg mennyiség fűtőértéke 3-4 kg fa fűtőértékét teszi ki, ezáltal a fabrikett gazdaságosabb megoldás. A brikett esetében nincs a faanyag víztartalmának kiszáradásából adódó veszteség, használata hosszabb élettartamot jelenthet a fűtőberendezésnek. A terméket Magyarországról szerzik be.

Évről évre egyre többen térnek át a brikett használatára. (Fotó: Rosta Tibor)

Egyszerű felhasználás

Demeter Zoltán hangsúlyozta, a fabrikett használható bármilyen fa-, szén-, vagy vegyestüzelésű kazánban, kandallóban, cserépkályhában, továbbá minden olyan tüzelőberendezésben, ahol a fa, vagy a szén elégethető. Felhívta a figyelmet, hogy a fa mellett a Romániából származó, prémium minőségű tőzegbrikett is keresett és hatékony termékük. Égéskarakterisztikája megegyezik a szénével, a parazsat sokáig tartja, nem igényel többszöri begyújtást.

Gazdaságos, megbízható

Évről évre egyre többen térnek át a brikett használatára. Noha a fűtési időszak kezdete olykor kitolódik, sokan már nyár végén, ősz elején beszerzik a fűtésre szánt brikettet. Tömbre vágott, egyszerűen tárolható, száraz, folyamatos izzású, nagy hőleadású. Bármilyen gyújtófolyadékkal be lehet gyújtani, ugyanakkor a kerozinalapú gyújtókocka az egyik legpraktikusabb megoldás erre a célra. A több mint huszonöt éves múltra visszatekintő orosházi cég szakembergárdája továbbra is különleges ajánlatokkal várja eddigi és új vásárlóit, törekedve arra, hogy tanácsaik mentén gazdaságosabb lehessen a fűtésszezon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.