- hirdetés -

Cipős dobozokban érkezett adomány az orosházi hajléktalanszállóra és a családok átmeneti otthonába. A Székács evangélikus iskola tanulói és tanárai gyűjtöttek a rászorulóknak.

Négy évvel ezelőtt indult útjára a kezdeményezés az evangélikus iskolában. Azóta az intézmény tanárai, diákjai a karácsony közeledtével mindig igyekeznek segíteni a rászorulóknak. 

Fotó: Rosta Tibor

A tanulók elmesélték már évek óta részt vesznek hasonló akciókban, a családjuk is többször segített már rászorulókon lehetőségükhöz mérten. Nem volt kérdés, hogy csatlakoznak ehhez a kezdeményezéshez is.

– Nem mindenkinek adatik meg, hogy karácsonykor ajándékot kapjon vagy rendes, meleg étel kerüljön az asztalra. Ezért gondoltuk fontosnak, hogy segítsünk nekik, legalább ennyivel támogassuk a rászorulókat – fogalmazott az iskola egyik tanulója, Budai Ivett.

Közösen vitték ki a rászorulóknak az ajándékokat (Fotó: Rosta Tibor)

Az iskola egyik termében halmozták fel az adományokat rejtő dobozokat. Megtudtuk, hogy idén az orosházi hajléktalanszállónak és a családok átmeneti otthonába viszik ki az összegyűjtött cipős dobozokat. Mint megtudtuk, a hajléktalanoknak főleg tartós élelmiszer – lisztet, cukrot – míg az átmeneti otthonba játékokat, plüssöket könyveket gyűjtöttek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.