- hirdetés -

Javában zajlanak a különböző orosházi intézmények karácsonyi összejövetelei, köszöntői. Nem maradhatott ki a sorból a Harmónia és Fordulat Klub, valamint az Ezüst Fenyő Idősek Otthona sem, ahol december 19-én gyűltek össze az ellátottak és a dolgozók.

Az intézmény ebédlője adott otthont a Harmónia és Fordulat Klub karácsonyi ünnepségének, ahol december 19-én gyűltek össze a klubok dolgozói és ellátottjai. Az eseményen részt vett Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere is, aki kiemelte: fontos, hogy az év legszebb ünnepének közeledtével olyan élményt próbáljanak egymásnak nyújtani, ami sokkal maradandóbb és értékesebb, mint egy tárgyiasult ajándék.

– Azt kívánom Önöknek, hogy nagyon sok olyan kellemes emléket tudjanak nyújtani saját maguknak és családjuknak, ami hosszantartó élményt nyújt majd az évek során. Remélem mindannyian békés, boldog családi körben tudják tölteni az ünnepeket. Emellett köszönet illeti az intézmény dolgozóinak egész éves munkáját, akik mindent megtesznek azért, hogy az ellátottak jól érezzék magukat és be tudjanak illeszkedni a társadalomba –mondta köszöntőjében Dávid Zoltán.

(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A polgármestertől Bogárné Kiss Ildikó, az Egységes Szociális Központ (ESZK) igazgatója vette át a szót, aki az adventi időszak szépségeit emelte ki, amikor jobban átérezzük, megtapasztaljuk a közelgő csodát, nem gondolunk annyi rosszra és ismét képesek vagyunk gyermeki örömmel rácsodálkozni a világra.

– Az Egységes Szociális Központ számára kiemelt szempont és célkitűzés, hogy az ellátottak biztonságban és otthonosan érezzék magukat – tette hozzá.

A köszöntőkkel azonban még nem ért véget az ünnepi összejövetel, először a klub ellátottjai szavaltak karácsonyi szövegeket, majd közösen elénekelték a klub indulóját. Végül zárásképpen ajándékozás következett.

Az Ezüst Fenyő Idősek Otthonába is megérkezett az ünnepi hangulat. Az intézmény karácsonyi ünnepségén énekszóval és szavalattal köszöntötték az otthon lakóit. 

(Fotó: Tóth Dániel)

Az időseket az Ezüst Fenyő szakmai koordinátora Benkőné Kiss Zsuzsanna köszöntötte. Beszédében a karácsonyról szólt az otthon lakóihoz.
– A karácsony már időtlen idők óta a szeretet ünnepe, a meghittség napja. A karácsony mindenkit megváltoztat egy kicsit. Jobban vágyunk a csendre, a nyugalomra, visszatérünk azokhoz az értékekhez, amelyek a hétköznapok rohanásában háttérbe szorulnak. Jobban figyelünk egymásra és embertársainkra, melegség tölti el ilyenkor szívünket – emelte ki.

Bojtor István alpolgármester is szólt az Ezüst Fenyő időseihez, megosztotta velük ünnepi gondolatait.
– Abban a reményben, hogy az itt jelenlévők mindegyikének jól alakult a lassan hátunk mögött hagyott 2018-as esztendeje, kívánom mindenkinek, hogy az ünnepeket áhítatosan élje meg. Tegye ezt – akinek megadatik – a családja körében, vagy ott, ahol szeretetben és gondoskodásban van része – mondta az alpolgármester.

Régi emlékeket keltettek életre az operett dalok (Fotó: Tóth Dániel)

 – Sokszor érezzük, hogy régen valamivel szebbek és meghittebbek voltak az ünnepek, legfőképpen azért, mert fiatalabbak voltunk és együtt lehettünk családtagjainkkal, azokkal is, akik azóta már fentről vigyáznak ránk – kezdte beszédét Bogárné Kiss Ildikó, az ESZK igazgatója. Kiemelte, ilyenkor szívszorongató érzés visszaemlékezni, de az Egységes Szociális Központ munkatársai azon fáradoznak, hogy a sokszor fájdalmas ünnepet szeretetteljessé és meghitté varázsolják.

A beszédek után vers és zeneszó tette magasztosabbá a rendezvényt. Szilágyi Annamária és Vajda Julianna jól ismert opera és operett dalokkal ajándékozták meg az otthon lakóit. Az előadások után az ESZK ajándékcsomagokat adott át az időseknek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.