- hirdetés -

Ezüstéremmel zárta Kis Abigél a Gerevich-Kovács-Kárpáti Reménység Kard Körverseny következő fordulóját, melyet Budapesten rendeztek. A Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesületet rajta kívül még öten képviselték a rangos megmérettetésen.

Az Orosházán is rendezett Gerevich-Kovács-Kárpáti Reménység Kard Körverseny harmadik, ezúttal a fővárosi Vasas által rendezett fordulóján vett részt utolsó 2018-asversenyén, december 8-9-én a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület.

Az orosházi csapat versenyzője, Kis Abigél ismét remek teljesítményt nyújtott, hiszen kategóriájában, a gyermek korcsoport női egyéni versenyében a dobogó második fokára állhatott fel. Edzője, Nagy Nándor beszámolója szerint a fiatal versenyző sajnos kisebb izomsérüléssel állt pástra a fővárosi versenyen, ami azonban a döntőig nem hátráltatta.

Kis Abigél (pirosban) egészen a döntőig menetelt (Fotó: ZSPOVE)

Addigra viszont erősödött a fájdalom, így szoros mérkőzésen ugyan, de 10-8-as vereséget szenvedett a döntőben, megszerezve ezzel az ezüstérmet.

Az orosházi vívóknak őszi-tavaszi versenyrendszerüknek köszönhetően még nem ért véget a versenyszezon. A karácsonyi szünet és az újév után sem állnak meg a munkával, hiszen rövidesen ismét a páston kell majd bizonyítaniuk az egyesület versenyzőinek.

Részletes eredmények:

Gyermek női egyéni:
2. Kis Abigél
12. Janecskó Dorina
19. Rózsa Anna

Gyermek férfi egyéni:
44. Buza Gergő

Újonc férfi egyéni:
24. Séllei Ferenc
47. Balog Botond

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.