- hirdetés -

Második alkalommal szervezett ingyenes ölelést Mészár Hajnalka. Az ötletgazda és kis csapata a Spar áruház előtt gyűlt össze, és osztogatta a szeretet az arra járóknak december 17-én.

A fagyos-havas téli idő sem gátolhatta meg a lelkes hölgyeket, hogy péntek délután kiálljanak a Spar mellé, és meglepjék a mindennapi vagy éppen már a karácsonyi bevásárlást intéző járókelőket.

Mészár Hajnalka, aki „civilként” szociális munkás, évekkel ezelőtt találkozott először az ingyen öleléssel, akkor még, mint szemlélő.
–Az interneten mutattak egy videót, amely egy olasz kisvároskában szervezett hasonló akcióról szólt. Nagyon megtetszett, és már akkor gondoltam rá, hogy egyszer jó volna Orosházán is megcsinálni – mesélte az ötletgazda.

Második alkalommal szervezett ingyenes ölelést Mészár Hajnalka

Nagyon kell az érintés

Két éve sor került rá: a Boldogság program keretében ősszel osztották az ölelést Hajnalkáék akkora sikerrel, olyan pozitív fogadtatással, hogy elhatározták, amint lehet megismétlik.Nem véletlenül épp ünnepek előtt tették meg.
–Úgy gondoltuk, ilyenkor karácsony táján még nagyobb szükségük van az embereknek a szeretetre. Ezt bizonyítja, hogy voltak, akik maguk kérték, hogy öleljük meg őket, és érezhetően örültek az érintésnek, mások pedig jó néven vették, hogy odamentünk hozzájuk egy ölelésre – beszélt az idei akció tapasztalatairól Mészár Hajnalka.

–Jól esett az érintés, az ölelés, hogy magához szorított valaki, és én is magamhoz szoríthattam őt. Arról nem beszélve, hogy remek hangolódás az ünnepekre– mondta egy alaposan megölelgetett középkorú járókelő. – A mi családunkban egyébként is szokás az ölelés, szóval tetszik a dolog. Bár egy pillanatra kicsit zavarban éreztem magam, kellemes volt – fogalmazott egy fiatal lány az ölelés után.

A kezdetben nyolc, majd tizenkét fős „ölelő kommandó” több mint egy órán át állta a mínusz 3-4 fokos hideget, és osztotta önzetlenül a szeretet.
–Szerintem soha ekkora szükség nem volt az ölelésre, a szeretet ilyen megnyilvánulására, mint most. Ezt tapasztalom a munkám során és a saját környezetemben is. Emellett fontos, hogy a gyerekeink is pozitív példát lássanak, legyen számunkra az ölelés természetes és maradjon is az. Legyenek bátrak és merjenek kezdeményezni, váljanak az érintés terén is őszinte felnőtté– emelte ki a főszervező hozzátéve, azt kívánja, hogy mindenki vigye magával ezt az ölelést a karácsonyfa alá, és megsokszorozva ossza szét a szerettei között.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.