- hirdetés -

A Platán Idősek Otthonában, valamint az Ezüst Fenyő Idősek Otthonában is karácsonyi ünnepséggel készültek december 18-án. Az ünnepi hangulatot zene, vers és ének tette meghittebbé.

A családias légkör, a gondoskodás és szeretet szinte sugárzik az intézmény falaiból, amellyel felidézhető a karácsony szelleme – így fogalmazott Dávid Zoltán, polgármester köszöntőjében, a Platán Idősek Otthonában tartott karácsonyi ünnepségen. Már hagyomány, hogy az ünnepek előtt összegyűlnek az intézmény lakói. A városvezető az önkormányzat nevében köszöntötte őket.

– A karácsony a szeretet ünnepe, aki csak teheti családi körben tölti. Fontos, hogy aki mégsem ne érezze magát egyedül, hiszen az otthon gondoskodása, odafigyelése pótolhatja a családi kört. A lényeg, hogy együtt, egymásra odafigyelve szeretetben teljen a karácsony – osztotta meg jó kívánságait a polgármester.

Fotó: Bakos Viktória

A köszöntő után az Egységes Szociális Központ vezetője, Bogárné Kiss Ildikó is megosztotta ünnepi gondolatait, ezután verset és a Kossuth szakképző iskola diákjainak előadását tekinthették meg az idősek.

Az Ezüst Fenyő Idősek Otthonában is a közelgő karácsonyé volt a főszerep. Az intézmény feldíszített ebédlőjében gyűltek össze az Gyöngyvirág Klub gondozottjai. A klub tagjait Bogárné Kiss Ildikó köszöntötte. Beszédében a szeretet fontosságát emelte ki.
– A szeretet nem az ünnephez kötött, ám karácsonykor valahogy erőteljesebben, tisztábban érezzük, hogy életünkben melyek is az igazi értékek, hiszen őszinte családi és baráti kapcsolatok, egymásra figyelés és szeretet nélkül soha nem lehetünk boldogok. Az ember nem a magányra teremtődött – mondta beszédében a központ vezetője.

A beszéd után a Vörösmarty iskola 3.a osztályos tanulói csaltak mosolyt a klubtagok arcára. Zenével és énekszóval készültek a kisiskolások. Az ünnepség hátralevő részében vers és karácsonyi történetek színesítették a délutánt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.