- hirdetés -

Eredményes őszi szezont zártak a PET-BAU ASE női asztalitenisz csapatai. Az Extraligában és az NB I-ben is elérhetőek maradtak a célok a tavaszra.

A legmagasabb osztályban szereplő csapat célja, hogy megismételje a tavalyi teljesítményét. Újra a négy között végezne az orosházi együttes. Bogdánffy Csaba, szakosztályvezető szerint az már a szezonkezdet előtt látszott, hogy nehéz feladatuk lesz, hiszen a tavalyi két húzó ember Fehér Orsolya és Tóth Edina távozott az egyesülettől. Helyükre a rutinos Braun Éva mellett két ifjúsági korú játékos, Nagypál Mártát és Göndör Fannit igazolták.

– Az alapvető elképzelésünk az volt, hogy Braun, csak a rangadókon szerepel, a többi mérkőzésen Horváth Lilla mellett a két utánpótláskorú versenyző szerepel – ismertette a szakosztályvezető. 

Horváth Lilla meghatározó teljesítményt nyújtott az ősszel (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az előző év három dobogósa ellen nem volt reális pontszerzési esélye az orosháziaknak, hiszen ezekben az együttesekben külföldi és hazai válogatottak szerepelnek. A negyedik helyezésért a Statisztika első csapatával és a Kecskeméttel harcolnak Horváthék.

– A Kecskemétet nagy csatában legyőztük, ugyanakkor a Statisztikától hasonló körülmények között veszítettünk, aminek következtében az őszi szezont az ötödik pozícióban fejeztük be, két ponttal lemaradva a negyedik helyezéstől, ami a tavaszi fordulókban ledolgozható – mondta Bogdánffy.

A statisztikai mutatók alapján a várakozásnak megfelelően Braun Éva 66.66 százalékos Horváth Lilla 31.75 százalékos teljesítménye volt a meghatározó.

A fiatalok is jól teljesítettek

Az NB I-es csapat alapvető célja a serdülő és újonc versenyzők szerepeltetése volt, ezért valamennyi mérkőzésen legalább két utánpótláskorú játékossal álltak ki.

– A csapat jelenleg negyedik a tabellán, egy pontra a dobogós helyezéstől, ami a célok figyelembe vételével örvendetes. Sokat számított, hogy Csáki Rita két, Göndör Fanni viszont egy mérkőzésen segítette játékával a csapatot – értékelt a szakosztályvezető.

Hudák Dorina 50 százalékos mutatóval járult hozzá az NB I-esek teljesítményéhez (Fotó: Takács Csaba)

Ennek megfelelően Csáki Rita 88.88 százalékkal, Göndör Fanni 75 százalékkal, Benkő Anett 66 százalékkal, Hudák Dorina 50 százalékkal, Varga Bernadett 45 százalékkal teljesített. Rajtuk kívül egy-egy mérkőzésen játszott még Szabó Mariann és az újonc Farkas Izabella is.

Bogdánffy Csaba zárásként elmondta, hogy a tavaszi szezon során sem törekednek mindenáron az előkelőbb helyezésre. A cél, hogy tovább erősödjenek, minél több rutint szerezzenek, hiszen ők az eredményes jövő zálogai.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.