- hirdetés -

Nyolc és fél milliárd forintot fordítanak az ország nővérszállóira, köztük az Orosházi Nővérszálló lakásai is megújulnak. Az orosházi az egyetlen városi kórház, ahol ilyen beruházás valósul meg.

Négy helyszínen – Kaposváron, Kecskeméten, Szombathelyen és Nyíregyházán – új nővérszálló épül, további 12 helyszínen – köztük Orosházán – pedig a meglévőket újítják fel, bővítik, korszerűsítik nyolc és fél milliárd forintból. A beruházások várhatóan 2020-ban fejeződnek be.  Ennek a részleteiről beszélt dr. Duray Gergő az Orosházi Kórház igazgatója a december 13-ai sajtótájékoztatón.

– Nagy büszkeség számunkra, hogy a 13 megyei intézmény – köztük a Békés Megyei Központi Kórház – mellett egyetlen városi kórházt érint a beruházás, ez pedig az orosházi – fogalmazott Duray Gergő.

Dr. Duray Gergő (Fotó: Rosta Tibor)

A tájékoztatón elhangzott, hogy a cél barátságos, családbarát lakókörnyezet létrehozása, ezáltal szakdolgozók megtartása.

Kiderült az is, hogy az ötszintes épület mind a negyven szobáját felújítják. A projekt során új bútorokat szereznek be, felújítják a vizes blokkokat és a helyiségek festését is elvégzik majd.

Marika néni szerint ráfért már a felújítás a szállóra (Fotó: Rosta Tibor)

Az épületben már tíz éve élő kórházi alkalmazott, Marika néni szerint ráfért már az épületre a belső felújítás.
– Egy év múlva már nyugdíjba vonulok, ezért már nem fogok itt lakni mire elkészül. Szeretek itt élni, kényelmes a szobám és jó közösség alakult ki a szállón – mesélte.

Az 1978-ban épült egykori „olajos munkásszállón egy évvel ezelőtt végeztek 134 millió forintos energetikai korszerűsítést. A homlokzatot és a tetőt leszigetelték, és a kültéri nyílászárókat is kicserélték. 

A külső felújítás után most a lakások következnek (Fotó: Rosta Tibor)

A tájékoztatón Duray Gergő elmondta, hogy egyéb pályázati forrásoknak köszönhetően várhatóan januárban kezdik a patológiai osztály felújítását. Fejlesztik a pszichiátriai és addiktológiai gondozóhálózatot különböző bútorok és informatiakai eszközök beszerzésével. A pályázatok által a kórház eszközparkja is bővül, valamint a szakdolgozóik továbbképzése is megvalósulhat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.