- hirdetés -

Mezgés szakács és felszolgáló tanoncok vettek részt az idei Illésy Gasztro Kupán. Az iskola négy tanulója felállhatott a képzeletbeli dobogóra.

A Gyulai Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma (az egykori Mezgé) diákjai december 8-án vettek részt Kisújszálláson, a vendéglátásban tanulók számára megrendezett Illésy Gasztro Kupán.

Verók Zsanett És Pintér Ákos (Fotó: iskola)

Az orosházi intézményt két szakács és két felszolgáló tanuló képviselte. Verók Zsanett, Pintér Ákos szakács tanulók meleg konyhás élő munka kategóriában indultak, ahol adott nyersanyag kosárból kellett elkészíteniük és feltálalniuk a versenymunkát, melyre 120 perc állt a rendelkezésükre.

A felszolgálóknak Pincér totót kellett kitölteniük, majd egy szabadon választott témára kellett díszterítést készíteniük. A felszolgáló tanoncoknak ezt követően menü kártyát kellett tervezniük végül szakértő zsűri előtt kellett megvédeni munkájukat.

Berta Dávid és Sarkadi Pál (Fotó: iskola)

Az intézmény tanulói eredményesen vették az akadályokat, Verók Zsanett ezüstérmet, Pintér Ákos bronzérmet vehetett át. Felkészítő tanáraik Szikora Attila és Gyenge Edit.

Berta Dávid és Sarkadi Pál felszolgáló tanulók teljesítményét csapat versenyben, bronzéremmel díjazta a zsűri. Felkészítő tanárukat Mrena Jánost, a Schnitta Egyesület eredményes munkája elismeréseként oklevéllel jutalmazta.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.