- hirdetés -

A közelgő karácsony alkalmából tartott ünnepi összejövetelt Szentetornyán a Magunkért Egymásért Civil Egyesület december 10-én. A rendezvényen részt vett Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere is, de az egész faluközösség hivatalos volt az ünnepségre.

2009-es alapítása óta szervez december első felében karácsonyi összejöveteleket tagjainak és a szentetornyai faluközösségnek a Magunkért Egymásért Civil Egyesület. Az idei év sem volt kivétel, ezúttal december 10-én gyűltek össze, hogy együtt hangolódjanak az ünnepekre. Keller Erika, az egyesület elnöke minden jelenlévőnek megköszönte, hogy eljöttek a rendezvényre, hogy közösen készülhessenek a karácsonyra.
– Hetek óta készültünk a mai napra és nagyon hálás vagyok a sok-sok segítségért, ami a terem feldíszítéséhez és az ünnepi előkészületekhez elengedhetetlen volt – tette hozzá Keller Erika.

Ezt követően a történelmi egyházakat képviselő Iványi László katolikus plébános, valamint Szalkay Róbert református és Lacki János evangélikus lelkészek tartottak áhítatot a vendégseregnek, majd Antal László, a körzet önkormányzati képviselője folytatta a köszöntők sorát, kiemelve az ünnep jelentőségét.

– Városunk ismét ünneplőbe öltözött, bármerre sétálunk, karácsonyi fényekkel találkozunk. Ilyenkor visszatérünk azokhoz az értékekhez, melyek a hétköznapok rohanásában olykor a háttérbe szorulnak. A készülődés és a várakozás felfokozott hangulatot idéz. Köszönöm, hogy együtt ünnepelhetünk,hiszen ez az év egyik legboldogabb napja. Mindenkinek azt kívánom, hogy a karácsony elmúltával se veszítsék szem elől a fényt, a betlehemi csillagot –hangzott el Antal László köszöntőjéből.

A rendezvény ezután énekes produkciókkal és szavalatokkal folytatódott, melyet az eseményen résztvevő rákóczitelepi általános iskolások és az egyesület tagjai adtak elő. Az eseményre kilátogatott Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere is, aki szintén köszöntötte a vendégeket, majd egy jó hangulatú közös vacsorával folytatódott a karácsonyi összejövetel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.