- hirdetés -

Véget ért a megyei III. osztályú labdarúgó bajnokság őszi szezonja. Az OMTK-Rákóczi az első helyen áll a tabellán. Tóth-Kása Sándor elnökkel és Buza Barnabás szakmai vezetővel értékeltük az őszi teljesítményt.

Az OMTK-Rákóczi 12 mérkőzés után 9 győzelemmel, 1 döntetlennel és 2 vereséggel, 28 ponttal vezeti a bajnoki tabellát a 27 pontos Mezőhegyes II., és a 24 ponttal rendelkező Medgyesbodzás-Gábortelep csapatai előtt.
– Célul tűztük ki, hogy a tehetséges fiataljainkkal minél jobb eredményt érjünk el, a bajnokság végén pedig szeretnénk osztályt váltani. Úgy gondolom, hogy a célok felé menetelünk. Az idegenbeli játékunk még akadozik, mivel ott a külső körülményekkel is meg kell birkóznunk – értékelte röviden a Rákóczi őszi teljesítményét az egyesület elnöke, Tóth-Kása Sándor.

A kékmezes Rákóczi gyűjtötte a legtöbb pontot az ősz során (Archív fotó)

Buza Barnabás szakmai vezető, ha kellett, játékosként segítette győzelemre a Rákóczit.

– Nehezen állt össze a csapat, volt, hogy foghíjas kerettel álltunk ki egy-egy mérkőzésre. Ennek következtében váratlanul kétszer vereségbe szaladtunk. A szezon végére összeállt a csapat és a fontos mérkőzéseket megnyertük. Természetesen ehhez az is kellett, hogy néhány megyei I. osztályban játszó labdarúgónk – így Sindel Roland, Varga Péter, Kasza Illés – visszajátsszon. A félszezon után a célunk nem lehet más, mint a bajnoki cím megszerzése. Nem lesz egyszerű feladat, többek között még két kemény mérkőzés vár ránk a rivális Mezőhegyes II. ellen. A keretből játéka alapján kiemelném Kolozsvári Csaba, Kolozsvári János, Varga Péter, Dudás Patrik és Jámborcsik Erik teljesítményét – értékelte a Rákóczi eddigi szereplését a szakmai vezető.

Megtudtuk, hogy edzőváltás van kilátásban. Az eddigi tréner, Elekes Károly több időt szeretne még a pályán tölteni, ezért a pályaedző, Halász Róbert váltja a kispadon. A csapat januártól heti két-három edzéssel készül a tavaszi folytatásra. Az OMTK-Rákóczi bajnoki mérkőzésen legközelebb március 17-én, Mezőhegyesen lép pályára.

A megyei harmadosztály Déli-csoportjának őszi állása:

Forrás: mlsz.hu

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.