- hirdetés -

Id. Mainkó István és fia, ifj. Mainkó István decemberben is várja eddigi és leendő vásárlóit. A Mainkó Ötvös Ékszerbolt szakemberei az egyedi kérések megvalósítása mellett további kedvezményekkel és még szélesebb választékkal készülnek az év végi időszakra.


Három évtizede Orosházán

Személyre szabott gyűrűk, fülbevalók, nyakláncok, test­ékszerek, karkötők és medálok elkészítését is vállalják a Mainkó Ötvös Ékszerbolt Kossuth utca 6–8. szám alatti üzletében. Id. Mainkó István 1987-ben kezdett el arany és ezüst ékszerek javításával foglalkozni Orosházán. Az okleveles ötvösmester az 1990-es évek közepétől egyedi ékszereket is alkot. Mint azt elmondta, a szakma a családban marad, immáron néhány éve fiával együtt állnak az orosházi vásárlók szolgálatában.

Az édesapa nyomdokain

A Mainkó Ötvös Ékszerbolt igazi családi vállalkozás. Id. Mainkó István kifejtette, gyermeke egészen korán kezdett el megismerkedni a mesterséggel. – István fiam még csak pár éves volt, amikor már köztünk volt az ötvösműhelyben, ahol az édesanyjával együtt dolgoztunk. Ahogy elkezdett cseperedni, hajlítgatta, rajzolgatta az ékszereket, játszva tanulta a mesterséget. Mondhatni, belenőtt a szakmába, magába szívta a tudást. Az ékszerbecsüs szakmát 2013-ban tette le, azóta hivatalosan is együtt dolgozunk, míg 2017-ben ötvös szakmát szerzett, így 2022-ben lehetősége lesz mestervizsgát tenni. Szeretné továbbvinni a hagyományt, amely így apáról fiúra száll – fejtette ki id. Mainkó István.

Egyedi meglepetés

Az ékszer a különleges alkalmakkor még mindig az egyik legszebb ajándékot jelenti. Id. Mainkó István úgy tapasztalta, a december az egyik legjelentősebb hónap e tekintetben, továbbra is készen állnak a vásárlóik egyedi igényeinek megvalósítására, valamint ekkor kedvezményeket és még nagyobb árukészletet is biztosítanak. Vállalják arany és ezüst ékszerek készítését, javítását, vésését, kőpótlását, aranyozását, ezüstözését, ródiumozását, tisztítását. A személyes elképzelések mellett az üzletben az előre elkészített ékszerek széles választékát, valamint azokat katalogizálva is rendelkezésre bocsátják.

A vásárlók érdekében

A tulajdonostól megtudtuk, sokan nem konkrét elképzeléssel érkeznek az üzletbe, ilyenkor a szakemberek próbálnak segíteni a döntésben, hiszen számukra vásárlóik megelégedése az elsődleges. December 8-tól mindennap meghosszabbított nyitvatartással dolgoznak: hétköznap 9–18 óráig, szombaton és vasárnap 9–13 óráig, illetve még december 24-én is 13 óráig nyitva tartanak. Békés, szeretetben gazdag kellemes karácsonyi ünnepeket kívánnak ezúton is mindenkinek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.