- hirdetés -

Idén kilencedik alkalommal állták körbe a rákóczitelepiek a közösségi ház előtt felállított karácsonyfát a péntek este rendezett meghitt adventi ünnepségen.

A rákóczitelepiek karácsonyfája, melyre a település rész lakói készítik a díszeket, és a közös karácsonyvárás, mára hagyománnyá vált ünnepsége egy magán kezdeményezéssel kezdődött. Botos Attila és felesége álmodták- és valósították meg.

Mintegy ötven gyerek és felnőtt hallgatta Fejes Róbertné alpolgármester, Rákóczitelep önkormányzati képviselője megnyitóját, melyben a szeretet, és az egymásra figyelés fontosságáról beszélt. Nem mindennapi megnyitó volt ez, hisz nem minden nap hallhatjuk verset mondani az alpolgármester asszonyt, ahogyan azt adventi megnyitója végén tette.

A megnyitó után Béres Enikő kedveskedett az ünnepre összegyűlteknek két kedves karácsonyi dallal, majd a Bácska utcai óvodások hagyományos adventi műsorát hallgathatták meg.

A katolikus, a református, és az evangélikus egyház képviselői tartottak ezután közös, ökomenikus áhítatot.

Szívet melengető élmény volt, hogy a kabát alá bújó hideg szél ellenére sem ment el senki a műsor és az áhítat vége előtt, mintegy ezzel is hitet téve a telepiek összetartása mellett.

 

A rákóczitelepi advent rendezvénye végén a szervezők – akik ezúton is köszönik minden támogatójuk segítségét – a szeretet jegyében pizzával, süteménnyel és üdítővel látták vendégül a település apraját, nagyját. Még a télapót is, aki a műsor alatt is tette a dolgát és szaloncukorral kedveskedett a legkisebbeknek.

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.