- hirdetés -

Nyílt napot tartottak péntek a Kodolányi János Egyetem orosházi campusán. Megyénk több településéről, mintegy százötven diák figyelte az előadásokat.

A nyílt napon ott voltak az egyetemmel partneri kapcsolatban álló cégek képviselői is, hogy az érdeklődő diákok minél teljesebb képet kaphassanak a duális képzés lehetőségeiről.

Orosháza mellett Battonyáról, Békésről, Mezőhegyesről, Gyuláról érkeztek az érdeklődők (Fotó: Rosta Tibor)

A nap folyamán először egy plenáris előadáson vehettek részt az érdeklődő fiatalok, melyen bemutatták az intézményt, majd interaktív formában ismerkedhettek az induló szakokkal. Betekintést és néhány jó tanácsot kaptak a 2019 évi felsőoktatási felvételi eljárással kapcsolatban. Pályaválasztási tesztet töltöttek ki és előadást hallgathattak a pályaorientációról, valamint az egyetemi jól-létről.

Megtelt az előadó terem a leendő egyetemistákkal (Fotó: Rosta Tibor)

Dr. Malatyinszki Szilárd, székhelyi központ igazgató elmondta, hogy egyre többen érdeklődnek az orosházi campus és az itt folyó képzések iránt.

– Egyre inkább bekerül, bekerült a köztudatba az intézmény. A Kodolányi jó választás, hisz versenyképes diplomát adó egyetem vagyunk. Ezt a számok jól mutatják. Elhelyezkedési arányunk, a diploma megszerzése után 91%.  Negyvenöt olyan álláshelyünk van, ahol a duális képzés keretében pénzt is kereshetnek a diákjaink. E mellett egy barátságos intézmény vagyunk, testre szabott képzési programokkal, melyeket folyamatosan fejlesztünk – tette még hozzá az igazgató.

A Kodolányi János Egyetem orosházi székhelyi központjába, a következő tanévre 55-60 nappali tagozatos első évest várnak. Ezt a számot a sok érdeklődő diákot látva valószínűleg nem lesz nehéz elérniük.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.