- hirdetés -

Magyar cég vásárolta meg az Alföldi Kohászati és Gépipari Zrt.-t (AKG) az eddigi tulajdonos Resonator-csoporttól. Az orosházi üzem multinacionális cégek beszállítója, exportja az új tulajdonossal felpöröghet.

Rövid, három hónapos tárgyalást követően került új tulajdonoshoz az AKG Zrt. – írja a Napi.hu. Az orosházi székhelyű céget a budapesti székhelyű SPS Trading Kft. nevű vállalkozásnak adták el.

A patinás cég korábban az Alföldi Kőolaj és Földgázipari Rt.-hez tartozott és főleg az olajiparhoz szükséges berendezéseket állított elő. A múlt század kilencvenes éveiben a termelés a vasúti ipar felé tolódott el. Az AKG egy sor multinacionális cég – GE, Alstom, Bombardier, Siemens – beszállítója lett. Éves árbevétele a gazdasági válság kitörése előtt 2,5 milliárd forint körül alakult.

Az elmúlt években az öntészet mellé korszerű megmunkáló-központot és fejlett minőségbiztosítási rendszert is kialakítottak, így az új tulajdonos SPS Trading Kft. cég sikerrel növelheti kivitelét – mondta Szabó András, a céget eddig tulajdonló Resonator-csoport vezetője.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.