- hirdetés -

Országos versenyen szerepelt egy orosházi középiskolás csapat, a Foolicitian. A székácsos diákok bejutottak a 12 csapatos regionális döntőbe. 

Túl az első X-en – Tehetsz a jövődért, válassz! elnevezésű országos középiskolai tanulmányi versenyen mérettette meg magát a tavalyihoz hasonlóan idén is, a Foolicitian nevű csapat, akik a Székács József evangélikus iskolából érkeztek a versenyre. A tanulmányi verseny az Európai Uniót mutatja be és a következő esztendő Európai Parlamenti választásaira hívja fel a figyelmet. A megmérettetés egy online fordulóval kezdődött.

Csapat tagjai: Horváth István, Nyári Boglárka, Kiss Dorottya, Rajki Róbert Felkészítő tanáruk: Deák Péter (Fotó: Székács József evangélikus iskola)

A 30 perces teszt alatt, 60 uniós ismeretre kérdeztek rá, melyet sikeresen teljesített a csapat, így bejutott a 12 csapatos regionális döntőbe, annak egyik legfiatalabb tagjaként. December negyedikén Debrecenben, többek között Szeged, Budapest és Nyíregyháza csapatai mérték össze erejüket. Ez a forduló egy előzetesen elkészített kampányvideó bemutatásával kezdődött, ahol a rendhagyó kisfilmet készítő csapat produktuma elnyerte a zsűri tetszését.

A teszt mellett disputa, szituációs-, és felismerő játékok színesítették a programokat. Az országos döntős helyek közé nem sikerült bekerülniük, ez azonban nem szegte kedvüket,  hiszen sok tapasztalatot gyűjtöttek és jövőre is indulni szeretnének.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.