- hirdetés -

Száz millió forinttal több támogatás jutott idén az önkormányzati tűzoltóságoknak, mentőszervezeteknek, illetve önkéntes tűzoltó egyesületeknek A Dél-Békési Mentőcsoport, illetve a Körös-Mentőcsoport különféle tűzoltóeszközökkel, védőeszközökkel,
technikai eszközökkel fejlesztett.

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság – az országosan 600 millió forintból – közel huszonnyolcmillió forint összértékű támogatást osztott szét a megyében működő mentőszervezetek, önkéntes tűzoltó egyesületek és önkormányzati tűzoltóságok részére.

A mentőszervezetek ebből láncfűrészt és áramfejlesztő berendezést, sisakot, téli ruházatot, esővédő kabátot és vágásbiztos védőruhát is beszereztek, valamint képzésre is nyertek pénzt. A Körös, Dél-Békés, Gyulai, Vidra, Sárrét és Körös-Kondor járási mentőcsoportok képviselői csaknem kétmillió forint értékben vehettek át eszközöket.

A katasztrófavédelem közleménye szerint a megye önkéntesei százharmincnégy alkalommal vonultak különböző káreseményekhez, ahol vagy önállóan, vagy a hivatásos egységek munkáját erősítve avatkoztak be. A pályázatnak köszönhetően egyéni védőfelszerelésekkel, műszaki mentési feladatokhoz elengedhetetlen kézi szerszámokkal, sugárcsövekkel és tömlőkkel, légzőkészülékkel, maszkokkal és láncfűrészekkel is gazdagodtak.

Ebben az évben először az önkormányzati tűzoltóságok számára is megnyílt a pályázati lehetőség, amely szervezetek összesen kétszázhuszonöt millió forintra nyújthattak be igényt. Békés megyében a Tótkomlósi, Békési, Gyomaendrődi önkormányzati tűzoltóságok csaknem 12 millió forintot kaptak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.