- hirdetés -

Kinyílt az adventi naptár a főtéren. A meglepetéseket rejtő kalendárium első ablakát a Forrás Református Óvoda Szívecske csoportja és az Aprajafalva családi napközisei nyitották ki.

– Ki várja már a karácsonyt? – lényegretörő kérdés, melyre az összes kiscsoportos óvodás feltette a kezét hétfőn délelőtt. A Forrás Református Óvoda Szívecske csoportja izgatottan sorakozott fel a főtéri adventi házikónál. Amikor lekerült a lakat és kinyílt az ajtó csak tovább fokozódott a kíváncsiságuk, majd mosolyogva, ugrándozva nézték mit kaptak ajándékba az orosházi médiától.

A Forrás Református Óvoda kis növendékeit leptük meg ajándékunkkal (Fotó: Rosta Tibor)

Nánási János a társadalmi felelősségvállalás kapcsán az ajándékozás fontosságát emelte ki.
– Az orosházi média nem csak most, hanem egész évben előtérbe helyezi a az orosháziakat. Mindig próbálja megmutatni nekik a város pozitív arcát, amiért szerethető Orosháza – fogalmazott az Orosházi Média főszerkesztője.

Idén is az összes óvodás arcára mosolyt csalnak (Fotó: Rosta Tibor)

Az Aprajafalva családi napközisei is ezen a napon kapták meg ajándékaikat, melyeket a Petőfi Művelődési Központ ajánlott fel nekik. Lajti Tímea elmondta, kollektívájuk nagy örömmel csatlakozott a kezdeményezéshez.

Négy éve töretlen a sikere a kezdeményezésnek (Fotó: Rosta Tibor)

– Mindig szívesen ajándékozunk az orosházi gyerekeknek, akikkel szinte napi kapcsolatban vagyunk, hiszen rengeteg rendezvényünkre ellátogatnak. Ebben az évben úgy gondoltuk, hogy valamennyi orosházi óvodás csoportnak eljuttatjuk ajándékcsomagunkat – hangsúlyozta az ügyvezető.

Fotó: Rosta Tibor

Kiss László, a Jövő Építők TDM elnöke szerint évről évre emelkedik a felajánlók száma, egyre többen járulnak hozzá, hogy a helyi óvodásoknak szép karácsonya legyen. Megtudtuk, idén 14 óvoda 35 csoportjának mintegy 800 gyermeke között osztják szét a helyi civil szervezetek, vállalkozók, és magánszemélyek által felajánlott mintegy hatvan csomagot. A 850 darab ajándék között a leginkább édességcsomagot, kirándulásokat, mesekönyvet és fejlesztő játékokat találnak az ovisok.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.