- hirdetés -

Több mint harmincéves hagyomány folytatódott december elsején, a Kincsem Parkban megtartott Orosházi Nap ügető futamaival. Ezen a versenyhétvégén szinte minden városunkról szólt a magyar lovas sport szentélyében.

A Dr. Németh András emlékversennyel kezdődtek az „orosházi” futamok. Az Orosházi Lovas Egyesület egykori elnökére emlékeztek. Sajnos sem Kolozsi László és Zizitop, sem ifj. Kulik Ferenc és Zsiványka nem fért fel a dobogóra. Negyedik és ötödik helyet szereztek.

Szoros küzdelmeket és jó versenyeket hozott az Orosházi Nap (fotó: Bakos Viktória)

Ezután a Kunos Gyula által felajánlott Gy+Gy istálló díjáért futottak egy jó versenyt. Itt Turbucz Sándor és lova, Noble Rose nem találtak legyőzőre.

Természetesen – bár igen sűrű volt a programja – ellátogatott az Orosházi Nap futamaira Dávid Zoltán polgármester is. A délután legnagyobb versenyén, az Orosháza Város Nagydíja – Nagy László emlékversenyen a városvezető kezéből vehették át díjaikat a dobogósok. Nagy Lászlóra, a tavaly elhunyt, nemzetközileg is elismert lovas szakemberre, az Orosházi Lovas Egyesület örökös elnökére emlékezett ezzel a versennyel a lovas társadalom és a Kincsem Park közönsége. Übü király és hajtója Márton Lajos bizonyult a leggyorsabbnak.

Márton Lajos, Hajnal Tibor és Goran Zolnaji Dávid Zoltán polgármestertől vehették át díjaikat (Fotó: Bakos Viktória)

Polgármesterünk, ha már ott volt, fogadott is, hisz a lovi savát-borsát a fogadás adja. Jó érzékkel választott, jól mérte fel az esélyeket és ha csak kis téttel is, de -úgy tudjuk- nyert.

Ezen a szombat délutánon még egy rövid megbeszélésre is jutott idő. Pécsi Istvánnal, a Kincsem Nemzeti Lóverseny Kft. igazgatójával tárgyalták meg a mögöttünk álló esztendő eredményeit és beszéltek az intézmény és Orosháza város további együttműködési lehetőségeiről.

A városunkról szóló ügető napot a Kulik Farm Díja Hendikep, az Orosházi barátok – Horváth Dezső és Kőműves Ferenc Emlékverseny, és az Orosházi Lovas Egyesület Díja Hendikep tették teljessé.

A szombati ügető versenynapra kilátogatók ismét egy nagyszerű verseny sorozatot szurkolhattak végig, a győztesek értékes díjakkal lehettek gazdagabbak, aki pedig szereti a lóversenyt és nem volt ott, az bánhatja…

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.