- hirdetés -

Ismét jótékonysági kezdeményezést hirdetett az Orosházi Női Kézilabda Club. Az év utolsó hazai bajnoki mérkőzése előtt a Vöröskereszt szervezetével közösen véradást és játékgyűjtést szerveznek az Eötvös iskolában.

Ahogy egy évvel ezelőtt, idén is jótékonysági akciót hirdetett az ONKC. A december elsejei utolsó hazai bajnoki mérkőzésen a szurkolók nem csak a csapatot, hanem embertársaikat is támogathatják. A Magyar Vöröskereszt helyi szervezetével közösen szervezett eseményre 13 és 17 óra között várják a véradókat az Eötvös iskolában.

A véradáson túl az elmúlt évhez hasonlóan használható játékot, mesekönyvet, vagy tartós élelmiszert is gyűjtenek. Aki hozzájárul a rászorulók megsegítéséhez apró ajándékokat, csokoládét, forralt bort kap és ingyen tekintheti meg a PC Trade Szeged KKSE elleni találkozót. Az adományokat a Magyar Vöröskereszt helyi szervezete osztja szét a nélkülözők között.
– Már évek óta jó kapcsolatot ápolunk a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei szervezetél. Fontosnak tartjuk, hogy sportegyesületként jó ügyek mögé álljunk, példát mutassunk az embereknek. Szeretnénk arra buzdítani őket segítsenek, hiszen ami nekünk pár „csepp” vér, másnak az életet jelenti – fogalmazott a klubmenedzser, Szabó Viktor.

Egy évvel ezelőtt is sok ONKC-szurkoló segített (Archív fotó: Kecskeméti Krisztina)

A Békés Megyei Vöröskereszt igazgatója szerint példaértékű az Orosházi Női Kézilabda Club hozzáállása. Egyik céljuk: elérni, hogy minél több klub csatlakozzon a női kézilabdázókhoz.
– Önkénteseinkkel nagyon sokat dolgozunk, hogy a kórházaknak a szükséges mennyiségű vér és vérkészítmény a rendelkezésére álljon. Ebben rengeteget segíthetnek az orosházi sportklubok és sportolók, példát mutatva az embereknek, ösztönzőleg hatva rájuk – fogalmazott Tóth Zoltánné.

Ahogy már korábban beszámoltunk róla, az ünnepek közeledtével a Vöröskereszt rendszeresen adományokat gyűjt, amelyeket a rászoruló családoknak juttat el, kicsivel boldogabbá, gondoktól mentesebbé téve számukra a karácsonyt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.