- hirdetés -

Orosházi nevelésű vagy egykor orosházi klubot erősítő versenyzők is részt vettek az ország legjobb felnőtt birkózó egyesületei számára kiírt Extraliga Csapatbajnoki Döntőn november 25-én, melyet a Monori Városi Sportcsarnokban rendeztek.

November utolsó vasárnapján Monoron a birkózásé volt a főszerep. Ekkor rendezték ugyanis az élvonalbeli felnőtt csapatbajnoki döntő, azaz az Extraliga visszavágó, mindent eldöntő mérkőzésit. A kiesés már a kezdést megelőzően eldőlt. A tavaly, még egykori orosházi nevelésű birkózóival versenyző Csepeli Birkózó Club idén nem tudta kiállítani a küzdelmekre sérülésektől tizedelt csapatát.

A bajnoki címért az elmúlt évhez hasonlóan idén is a Pénzügyőr SE és a pesterzsébeti ESMTK szállt harcba. Rendkívül kiélezett küzdelmet követően végül a Pénzügyőr birkózóié lett az aranyérem, visszavágva a tavalyi döntőben elszenvedett vereségért, a több vajdasági magyar klasszissal is megerősített riválisának.

Orosházi szempontból azonban a harmadik helyért zajló küzdelmek voltak érdekesebbek, ahol két egykori orosházi nevelésű birkózó is részt vett a találkozókon. Villim István az orosházi évek után igazolt Ceglédre. Csapatával az odavágók során a harmadik helyen végzett és november 25-én is sikerült megtartaniuk előnyüket közvetlen riválisaikkal szemben, így végül a tavalyi versenyhez hasonlóan bronzérmesként zártak.

Villim István (alsó sorban, középen) a bronzérmes ceglédi csapat tagjaként (Fotó: Facebook)

A ceglédiek a harmadik helyért az Antal Dánielt is soraiban tudó UTE-t előzték meg. Az újpesti csapat sikereiért küzdő egykori orosházi versenyző magabiztos győzelmet aratott ferencvárosi és pesterzsébeti riválisa ellen is. Az újpestiek újoncnak számítottak az Extraliga küzdelmei során, tavaly egy osztállyal lentebb, az NBI-ben szereztek bajnoki címet. Első élvonalbeli idényükben végül a negyedik helyen végeztek, megelőzve nagy riválisukat, a Ferencvárost.

Tavaly az NBI-es bajnokságot nyerte meg az UTE-val Antal Dániel (balról a második), idén egy osztállyal feljebb a negyedik helyen végeztek (Fotó: Facebook)

Jövőre, a több kötött- és szabadfogású válogatott birkózót is soraiban tudó Budapest Honvéddal még kiélezettebb küzdelmekre van kilátás. Villim István és Antal Dániel is sokat tehetnek azért, hogy a következő évben is izgalmas legyen a csapatbajnoki döntő.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.