- hirdetés -

A Kiskunfélegyházi KÉSZ Arénában rendezett extraliga birkózó csapatbajnokságon több orosházi nevelésű vagy egykor orosházi klubokat erősítő birkózó vett részt.

November első vasárnapján, Kiskunfélegyházán a birkózásé volt a főszerep. Ekkor rendezték ugyanis a felnőtt csapatbajnoki döntő visszavágóját. A bajnok idén is a pesterzsébeti ESMTK csapata lett, a Pénzügyőr SE-t legyőzve a döntőben. Orosházi szempontból azonban a harmadik helyért zajló mérkőzés volt érdekesebb, hiszen a Cegléd és a Csepel csapataiban több orosházi kötődésű sportoló versenyzett.

Sepeczán János, az Orosházi Birkózó Egyesület edzője és versenyzője ceglédi vendégjátékosként vett részt a küzdelmekben. Ideiglenes csapatával végül bronzérmet szerzett, ehhez elég volt megőrizniük a több mint egy hónappal korábban, az odavágón megszerzett pontjaikat.

Sepeczán János (álló sor, balról a második) a bronzérmes ceglédi csapat tagjaként (Fotó: Magyar Birkózó Szövetség)

A ceglédiek a harmadik helyért a Csepeli Birkózó Clubot előzték meg. A Farkasoknak is becézett fővárosi csapat sikeréért küzdött a korábban az Orosházi Spartacus Birkózó Klub jogelődjében, az OMTK-ban nevelkedő Almási Ferenc, Börcsök László és Györgyi Péter. Hármójuknak is köszönhetően a csepeli klub az extraliga negyedik helyén zárt, a Ferencvárost és a Vasast megelőzve, megtartva élvonalbeli tagságát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.