- hirdetés -

Tíz éves és több mint tíz méter magas a város karácsonyfája, melyet idén Ungi András ajánlott fel a városnak. A városháza előtti adventi koszorú is készül már, amely idén bordó és arany színű lesz.

Akit ma a rendezvénytéren át vezetett az útja, már láthatta, hogy az advent hangulata már jelen van a belvárosban. A városüzemeltetés munkatársai ma emelték helyére Orosháza karácsonyfáját, melyet idén is felajánlásból kapott a város.

Ungi Andrástól, a fenyő felajánlójától megtudtuk, a fenyő már több mint tízéves.
– Láttam a felhívást és gondoltam segítek. Öröm számomra, hogy az általam felajánlott fa lett a megfelelő. Az is jó érzéssel tölt el, hogy tudtam segíteni a városnak – nyilatkozta a felajánló.

A tíz és fél méter magas nordmann fenyőt napokon belül feldíszitik.

(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az Oros-haza Baráti Kör tagjai is ünnepi lázban égnek. A már évek óta hagyományosan általuk készített adventi koszorút a mai napon kezdik összeállítani – tudtuk meg Melega Krisztiántól a baráti kör titkárától.

A koszorúhoz szükséges ezüstfenyőt idén is egy orosházi lakos ajánlotta fel. A Baráti Kör idén is az orosháziakra bízta, hogy milyen színű legyen a koszorú. A legtöbben a bordó-arany kombinációt választották.

Már csak a forralt bor hiányzik (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Városszerte felkerültek a világító díszelemek is a lámpaoszlopokra és az önkormányzat épületére. A felszerelési munkálatok már  november elején kezdetét vették, először Gyopárosfürdőn kerültek fel az adventi kandeláberek az oszlopokra.

Az adventi falu faházai is azt hirdetik, hamarosan kezdetét veszi az ünnepi időszak. A város elengedhetetlen díszítőeleme, a betlehemi jászol is szokásos helyén lesz látható a szokásos adventi kalendáriummal együtt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.