- hirdetés -

Kiskunfélegyházán rendezték a diák- és serdülőkorú leány birkózók diákolimpiáját november 24-én. Az Orosházi Birkózó Egyesület két versenyzővel képviseltette magát. Ella Vivien és Posuch Petra is tisztességgel helytállt, de a dobogóra ezúttal nem sikerült felállniuk.

Klubjuk mellett ezúttal iskolájuk színeiben küzdöttek a diák és serdülőkorú leány birkózók Kiskunfélegyházán. A diákok közt 96-an, míg a serdülőkorú versenyzők mezőnyében 83-an próbáltak szerencsét az összesen 24 súlycsoport küzdelmei során.

Az Orosházi Birkózó Egyesületet Ella Vivien és Posuch Petra képviselte, akik két, illetve három mérkőzést birkóztak a diákolimpián. A serdülők +66 kilogrammos mezőnyében birkózó Ella Viviennek győztes selejtező mérkőzését követően a negyeddöntőben parancsolt megálljt a fővárosi KNSI-ből érkező ellenfele. Mivel riválisának nem sikerült a döntőbe kerülés, így az OBE birkózója a hetedik helyen zárt.

Posuch Petra a diákok 52 kilogrammos mezőnyében állt rajthoz, ahol először ugyan vereséget szenvedett, de a vigaszági küzdelmek során győzelmének köszönhetően a bronzéremért birkózhatott. Itt azonban ismét ellenfele bizonyult jobbnak, így az ötödik helyen zárta a diákolimpiát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.