- hirdetés -

Kültéri fitneszgépeket próbálhatnak ki ezentúl a mozogni és sportolni vágyók. November 22-én a dr. László Elek lakótelepen található kutyafuttató melletti és az Ibolya utcai játszótér melletti területen adták át az új eszközöket.

A különleges fitneszgépeket az SOS Gyermekfalu vezetősége nyerte el egy Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program-hoz (EFOP) benyújtott pályázat keretein belül, de úgy gondolták, saját házaik helyett több hasznukat vennék olyan területekre elhelyezve az eszközöket, ahol bárki használhatja.

– Az EFOP-pályázat keretein belül a nevelőszülői hálózat megerősítésére szánt pénzből szereztük be ezeket a gépeket, de mivel szervezetünk hagyományosan jó kapcsolatot ápol az önkormányzattal, úgy gondoltuk, érdemes összefogni és olyan nyitott területeken elhelyezni őket, ahol bátran használhatják az arra sétálók. Két olyan területet választottunk, melyek közösségi területek is egyben – nyilatkozta Pechan Szabolcs, az SOS Gyermekfalvak Magyarországi Alapítványának orosházi területi igazgatója.

Hozzátette, köszönettel tartoznak a város önkormányzatának bizalmukhoz és reméli, a jövőben lesz még alkalmuk közös projekteket megvalósítani.

Az új eszközöket a dr. László Elek lakótelepi kutyafuttató, valamint az Ibolya utcai játszótér melletti területeken alakították ki, ahol november 22-én történt meg átadásuk. Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere is szemügyre vette a fitneszgépeket.

– Úgy gondolom ezzel mindenki nyer, hiszen újabb lehetőségeket jelent a kikapcsolódásra, a mozgásra és a sportolásra. Mindenkinek bátran javaslom, hogy próbálja ki! – nyilatkozta a polgármester.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.