- hirdetés -

Harminc kerékpárt adtak át a dolgozóknak a Pannon Fine Food Kft. orosházi üzemében csütörtök délután. Az ott dolgozók nagy örömmel fogadták a kezdeményezést.

Első ütemben hatvan kerékpárt vásárol a Pannon Fine Food orosházi üzeme, hogy a cég orosházi dolgozóinak munkába járását könnyebbé tegyék. Az első harminc kerékpár már gazdára talált, a vezetés pedig már megrendelte a magyar gyártótól az újabb harmincat. A kezdeményezést Nyeste Lajos a cég ügyvezetője mutatja be.

– Szeretnénk odáig eljutni, hogy a cég valamennyi orosházi dolgozója az általunk biztosított kerékpárral járhasson munkába. Az itteni munka nagyon kemény, ezért igyekszünk a dolgozóknak minél komfortosabbá tenni a körülményeket, ahol csak lehet. Orosháza vonzáskörzetéből szinte minden településről járnak hozzánk dolgozni. Őket a cég által vásárolt kisbuszokkal hozzuk, visszük, illetve ahonnan jó a közlekedés, ott utazási támogatást adunk. Ebből jött az ötlet, hogy ne csak a vidékieket, az orosháziakat is segítsük valamiképpen – kezdi a tájékoztatást az ügyvezető.

Fejes Róbertné alpolgármester az első kerékpár boldog gazdájával beszélget (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A tulajdonosoknak nagyon tetszett az igazgatóság ötlete, és teljes mellszélességgel mögé is álltak. Az üzem vezetése felmérte a piacot és kiválasztotta a később megvásárolt magyar gyártmányú, agyváltós, három sebességes járműveket. Férfit, nőit, különböző méretben, de egységes – nagyon tetszetős – dizájnnal.

– Az első kerékpárokat a legrégebben nálunk dolgozók kapták meg. A következő harminccal haladunk visszafelé az időben és a kollégáim már végzik a felmérést, hogy mennyi kerékpárra lesz még szükség a hatvanon felül. A kétkerekűek vásárlásán és kiosztásán kívül, idén elkezdtük egy régi adósságunk megvalósítását. A kerékpártároló egy részét már sikerült befedni, a következőkben az egészet szeretnénk „tető alá hozni”- teszi hozzá Nyeste Lajos.

Ünnepélyes átadó igazából nem volt, de ottjártunkkor elkísérte stábunkat Fejes Róbertné alpolgármester, aki elmondta, hogy nagyon jónak tartja a kezdeményezést, és büszke rá, hogy városunkban van ilyen munkahely, amely gondoskodó figyelemmel fordul a dolgozói felé.

Az üzemben a munkások eleinte kétkedve fogadták a hírt, miszerint kerékpárt kapnak a cégtől. Annál nagyobb volt az öröm, mikor látták, hogy valósággá válik. Volt olyan dolgozó is, aki meghatódva mondta el, hogy életében először volt módja új biciklit hajtani. Most már a soron következők lesik a napokat és várják a következő harmincas szállítmány érkezését.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.