- hirdetés -

Különböző ízesítésű kolbászok, gombás velő, sokfajta pörkölt, töltött káposzta, cseh kézműves sörök, helyi borok. Tizenhetedik alkalommal rendezték meg a hagyományos gasztronómiai fesztivált a hét végén Zombán. Az Orosházára elszármazott zombaiakat ezúttal is az Orosházi Kolbászklub képviselte.

Az ételeket készítő csapatok – a testvértelepülések és különböző civil szervezetek küldöttei – az általuk hozott finomságokkal állnak ezen az estén a bálozók rendelkezésére.

– Főztek és kínáltak csapatok a zombai német nemzetiségi önkormányzat, a roma önkormányzat, a székelyek és a felvidékiek aktívan bekapcsolódtak és hozzájuk csatlakozva a település szinte minden lakosa – mondta el Szűcs Sándor, Zomba polgármestere.

Az orosházi különítmény – Raffai János, Restály György, Madari László, Bába István – feleségeikkel együtt érkeztek testvértelepülésünkre, ahol szívélyes fogadtatásban volt részük. Egy kellemes vacsorával és beszélgetéssel eltöltött este után másnap következett a fesztivál, melyre hazai cipót, orosházi ízesítésű kolbászt és cigánykát vittek az orosháziak. Meglátogatta az alföldi csapatot Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, egykori zombai országgyűlési képviselő. Gratulált a kolbászklubosoknak, mert mint mondta figyeli és nyomon követi hazai és nemzetközi sikereiket.

Az elegáns, egyenruhás orosházi csapat örömmel vette az államtitkári gratulációt (Fotó: Kolbászklub)

Az este nyolcig tartó rendezvényen szorgalmasan kóstolgatták a vendégek a sok finomságot, majd kilenckor elkezdődött az ilyenkor szokásos bál. Az orosházi kolbász ezen az estén is nagy sikert aratott, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy még rendezvény vége előtt, az utolsó morzsáig minden elfogyott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.