- hirdetés -

Két helyszínen versenyeztek az elmúlt hétvégén az Orosházi Birkózó Egyesület versenyzői. Míg a legkisebbek Mezőkovácsházán bontogatták szárnyaikat, a klub diák II-es korosztályú birkózói, Bódi Csaba és Zsóri Axel a szabadfogású országos diákolimpián próbáltak minél jobb eredményt elérni.

Hajdúszoboszló Városi Sportcsarnoka adott otthont november 17-én az idei év diák II-es szabadfogású birkózó diákolimpiájának, ahol nem kevesebb, mint 184 fiatal birkózópalánta küzdött meg a bajnoki címekért, egyesületüket és iskolájukat képviselve. A kiírt 14 súlycsoportból 12 esetben egyenes kieséses rendszer döntött a bajnoki cím sorsáról.

A legtöbb aranyérmet ezúttal a fővárosi klubok zsebelték be, de ehhez az Orosházi Birkózó Egyesület két fiatal versenyzőjének is volt egy-két szava. Bódi Csaba a 29 kilogrammosok között képviselte az OBE színeit, eddigi súlycsoportjához képest egy kategóriával feljebb szerepelve. Szép győzelemmel kezdte szereplését, de utána a következő fordulóban és a vigaszágon is vereséget szenvedett, így a nyolcadik helyen zárt.

Eggyel feljebb, a 32 kilogrammos súlycsoport népes mezőnyében Zsóri Axel próbálkozott az éremszerzéssel. Zsóri csapattársához hasonlóan szintén a második fordulóban szenvedett vereséget, de mivel abonyi legyőzője egészen a döntőig menetelt, így a vigaszágon folytathatta a küzdelmeket. Itt újabb három győzelmet aratva a bronzérem megszerzéséért szállhatott harcba, amit nagy küzdelemben meg is szerzett.

Másnap, november 8-án a legkisebbek is próbára tehették magukat Mezőkovácsházán, a „Gyerünk fiam” elnevezésű birkózógálán. Ide összesen 83 fő mérlegelt. Az orosházi csapat tagjai kemény küzdelmeket követően szép eredményekkel zártak. Hangya Borisz, Kovács Pleskó Botond és Pusztai Márkó arany-, Nagy Marcell és Rajtó Bálint ezüst-, Palotás Gergő, Verasztó Albert, Darók Levente és Ivanics András pedig bronzérmet vehetett át.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.