- hirdetés -

A Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület mozgalmas hétvégét zárt. Kis Abigél Bulgáriában, az egyesület több versenyzője Debrecenben ért el fényes sikereket.

A Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület üdvöskéje, Kis Abigél edzője, Nagy Nándor társaságában Bulgáriába utazott az Európa U14 Kard Körversenyre. Abigél remek vívással bronzérmet szerzett a szófiai kiíráson.

– Kilenc országból, összesen 59 versenyző indult az U14 korosztályban. Abigél 12 évesen az elődöntőig végig verte a mezőnyt. Első asszóját 15:2-re nyerte bolgár ellenfelével szemben. Aztán jött egy román, majd egy görög lány. A négy közé jutásért idegőrlő mérkőzésen 15:14-re verte török ellenfelét. Az elődöntőre sajnos nagyon elfáradt, ukrán vetélytársa vetett véget Abi menetelésének. Boldogok vagyunk és örülünk a bronzéremnek – nyilatkozta még a hazafelé úton Nagy Nándor edző.

Kis Abigél és edzője, Nagy Nándor bronzéremmel tért haza Szófiából

 

Orosházi érmek Debrecenből

A Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület tíz versenyzője Debrecenben, a 4 Évszak Kupa elnevezésű verseny őszi fordulóján vett részt, ahol 3 arany-, 2 ezüst-, és 2 bronzérmet szerzett az orosházi különítmény.

Gyermek Női Kard:
1. Janecskó Dorina
3. Perity Jázmin
7. Mátrai Adél

Gyermek Férfi Kard:
2. Buza Gergő
16. Tóth Ádám
17. Kovács Kristóf
18. Keresztes Botond
19. Mihalik Szilárd

Serdülő Női Kard:
1. Janecskó Dorina

Serdülő Férfi Kard:
1. Séllei Ferenc
2. Balog Botond
3. Buza Gergő

Felkészítő edzők: Pusztai Lajos, Nagy Nándor, Polónyi Csaba, Perity Endre.

Fotók: egyesület

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.