- hirdetés -

Adománygyűjtő jótékonysági autós találkozónak és autózásnak adott otthont november 18-án, Orosházán a Tudáspark. A rendezvényt szervező Car Friends Family csapata a bevétel teljes összegét csoporttársuk és barátjuk, Paczuk Ádám gyógyulására fordítja.

Jótékonysági autózás céljából bőgtek fel a motorok november 18-án, a Tudáspark területén, ahol a Car Friends Family csapat szervezett délelőtt tíz órától találkozót. Az esemény szomorú apropójához június 24-ig kell visszatekintenünk, amikor a csoport egyik tagja, az Orosházi Toldi SE tehetséges erőemelője, Paczuk Ádám hazafelé tartva, Fegyvernek térségében súlyos autóbalesetet szenvedett. Nagyon súlyos sérülésekkel került egy budapesti kórház sürgősségi osztályára, ahol egy hónapig lebegett élet és halál között.

Jelenleg az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet Koponya és Agysérültek Rehabilitációs Osztályán lábadozik. Rehabilitációja rengeteg erőt, kitartást, energiát és anyagi dolgot emészt fel. Barátai, ismerősei, sport- és autóstársai nem csak lékekben szerették volna támogatni felépülését, ezért úgy döntöttek, jótékonysági autózást és találkozót szerveznek, melynek a teljes bevételével Ádám felépülését támogatnák.

– Reméljük, hogy a mi segítségünk is közrejátszik majd Ádám teljes gyógyulásában, hogy folytatni tudja aktív életét, sportolói karrierjét, valamint minél előbb magába lélegezheti másik nagy szerelmét: a benzingőzt. Nagyon sokat dolgoztunk azon, hogy létrejöhessen a mai rendezvény, lévén, hogy kedves csoporttagunkról és barátunkról van szó – ismertette a részleteket Lippai Daniella, a Car Friends Family alapítója, a rendezvény egyik szervezője.

A rendezvényt a Tótkomlósi Autósport Egyesület is segítette, akik már januárban is ellátogattak Orosházára, hasonló jellegű kezdeményezésre. Részvételük mellett még 10-12 autóba lehetett beszállókártyát vásárolni, hogy a rendezvény leglátványosabb részét képező rallyautókba beszállhassanak néhány körre. BMW, Volkswagen, de Lada és Trabant bemutatóját is láthatták a benzingőz segítő szándékú szerelmesei.

– Igazából minden márkának megvan a maga szépsége, mindegyik autó bemutatóját szívesen néztem meg, főleg így, hogy a kezdeményezés jótékony célt szolgál – mondta Gaál Máté.

Még Trabantba is beülhettek a benzingőz szerelmesei (Fotó: Pirer Kata)

Az elsők között érkezett a rendezvényre Ádám csapattársa, a Toldi SE világbajnok erőemelője, Szabó Ágnes, aki remek és önzetlen cselekedetként mesélt a Car Friends Family kezdeményezéséről.
– Csakis hálás köszönettel tudok beszélni a szervezőcsapatról, hogy így támogatják Ádám felépülését és rehabilitációját. Természetesen igyekeztem minél hamarabb kilátogatni és segíteni csapattársam és egyben jó barátom gyógyulását – mondta Szabó Ágnes.

A délután négy óráig tartó rendezvény tehát elérte célját, hiszen a résztvevők amellett, hogy jól érezték magukat, sikerült mosolyt is csalniuk barátjuk arcára.

Aki nem tudott részt venni az eseményen, de szeretne segíteni, az alábbi számlaszámon teheti meg: Békéstakarék Paczuk Ádám 53300067-18532470
IBAN:HU07-5330-0067-1853-2470-0000-0000

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.