- hirdetés -

Ismét rendhagyó szülői értekezletre várja az orosháziakat a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat. Mint mindig november 20-án is fontos témáról lesz szó, ezúttal a gyermekjogokról.

Nagy sikernek örvend a GYIÖK rendezvénysorozata, amely nemcsak a fiataloknak, hanem a szülőknek is szól.

A gyermekjogokról szóló rendhagyó szülői értekezleten dr. Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakértő, Fejes Róbertné ifjúságügyért felelős alpolgármester, Podhorszky Viktória Anna ifjúsági alpolgármester, valamint Vetési Csilla a Dél-Alföldi régió gyerekjogi képviselőjének pódiumbeszélgetését hallgathatják meg az érdeklődők.

– A dátum nem véletlen, hiszen november huszadika a gyermekjogok világnapja. A rendezvényre nemcsak a szülőket, illetve a fiatalokkal, gyermekekkel foglalkozó szakembereket várjuk, hanem az érintett korosztályt is szívesen látjuk– ismertette Magonyné Urbán Zsuzsanna ifjúsági referens.

Hozzátette céljuk az, hogy minél szélesebb körben beszéljenek arról, milyen jogaik vannak a gyermekeknek. A fiatalok nincsenek tisztában a jogaikkal és azzal, hová fordulhatnak problémáikkal vagy, hogy milyen fórumokon szólhatnak bele, akár a város életébe.

Az előadáson ezekről is szó lesz, délután öt órától a Petőfi Művelődési Központban (PMK). A rendezvény ingyenes, de a létszám miatt regisztrációhoz kötött. Regisztrációs jegyek kaphatók a PMK-ban és a Diáktanyán.

A rendezvény a Gyerekbarát Település projekt keretében valósul meg, az UNICEF támogatásával.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.