- hirdetés -

Az X-Faktor 2012-es győztese Salgótarjánban született, sokáig mélyszegénységben élt. Szerető családja tartotta benne a lelket és mint elmondta, az ő példájából erőt meríthetnek a fiatalok. Orosházán háromszáz középiskolás diák hallgatta meg a zenei produkcióval kiegészített motivációs előadását.

A város középiskolásait célozta meg az a kedd délelőtti program, melynek a PMK Orosháza színházterme adott otthont, három intézményből több mint háromszáz fiatal érkezett a Városi Civil Alap támogatásával megvalósult rendezvényre. Személyes történetek, tapasztalások és tanácsok fiataloknak egy interaktív előadás keretében – ezekkel a hívószavakkal hirdették meg Oláh Gergő programját.

A hallgatóság aktívan bekapcsolódott az előadásba (fotó: Nagy Kristóf)

A diákok megismerhették az előadó gyermekkorának nehézségeit, kitért az őt ért sérelmekre és arra, hogy habár szüleivel szegénységben élt, szeretetben nevelték és a lehetőségeikhez mérten mindenben támogatták őt zenei pályáján. Az orosházi tanulók figyelmét az időbeosztás fontosságára hívta fel. Úgy véli, bármilyen szakmát is választanak, a megfelelő hozzáállással és befektetett energiával a csúcsra érhetnek. Oláh Gergő több éve jár motivációs előadásokat tartani, meglepően tapasztalta a fiatalok visszajelzései alapján, sokan nem kapják meg a megfelelő figyelmet szüleiktől.

A pályaválasztás előtt álló fiataloknak tolmácsolta üzenetét (fotó: Nagy Kristóf)

– Az előadások után a fiatalok egy része szomorúan számol be arról, hogy kevés időt töltenek együtt szüleikkel, keveset beszélgetnek egymással, ebből kifolyólag sokszor a feléjük címzett dicséret, vagy a megfelelő motiváció és bátorítás is elmarad. Az előadásaimmal ebben szeretnék a fiataloknak támaszt nyújtani – fejtette ki Oláh Gergő, aki a közelmúltban házassága mélységeiről is őszintén vallott.

Az énekes zenei terveiről elmondta, izgalmas év elé néz. Geszti Péter alkotótársával egy nagy volumenű előadást hívtak életre, a Roma Soul zenekarral autentikus cigányzenei hangzással világslágereket szólaltatnak meg. A keresztényi üzenet és a hit ereje fontos szerepet tölt be életében és dalszövegeiben, emellett szerelmes, igaz érzelmeket közvetítő dalokat ígért hallgatóinak.

Előadása végén közös éneklésre invitálta a középiskolásokat. Zárásként felcsendült az ikonikus Törj ki a csendből! című slágere, melynek dalszövege összefoglalta az énekes mai napra szánt legfőbb üzenetét, miszerint bármilyen életkörülményből ki lehet törni és lehet változtatni a sokszor előre elrendeltnek hitt sorsunkon. A vastapsot követően a közös szelfik sem maradhattak el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.