- hirdetés -

Békéscsabán Pályaválasztási Vásárt rendezett a Békés Megyei Kormányhivatal november 14-én és 15-én. A két napos eseményen az orosházi Székács József evangélikus gimnázium is képviseltette magát.

Az intézmény először jelent meg kiállítási standdal a Békés megyei Pályaválasztási vásáron. Céljuk a gimnázium népszerűsítése, megismertetése volt, hogy minél több gyermek meglássa az iskolában rejlő lehetőségeket, ezáltal kapva kedvet ahhoz, hogy középfokú tanulmányaikat az evangélikus iskolában végezzék.

A vásár két napján egymást váltva 2-2 tanár és 4-4 diák képviselte a Székácsot. Az intézmény szóróanyagokkal, évkönyvekkel és kisebb ajándékokkal készült az érdeklődőknek.

A Székács evangélikus iskola  saját standdal készült a vásárra (Fotó: iskola)

A stand egyik különlegessége volt, hogy az iskola diákéletét is igyekeztek bemutatni az „Evások”: magukkal vitték a diákklub csocsóasztalát. Ha a látogató kitöltött egy, az intézményről szóló tesztet, játszhatott apró ajándékokért. Ezáltal a vásáron részt vevő diákoknak lehetőségük nyílt megismerkedni a Székács gimnáziummal és beszélgethettek a már ott tanulókkal.

– Nagyon fontosnak tartjuk ezt a kommunikációt, hiszen iskolánk befogadó, családias légkörét így tudtuk legjobban bemutatni, közelebb hozni az érdeklődőkhöz. A tesztet a két nap során csaknem kétszázan töltötték ki, így elmondható, hogy megjelenésünk a Pályaválasztási vásáron elérte a célját – tudtuk meg Hajdu Attila munkaközösség-vezetőtől.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.