- hirdetés -

Különleges vendégek lepték meg a Petőfi Művelődési Központ színháztermébe látogató óvodás gyerekcsoportokat november 14-én. A VSG Táncszínház szórakoztatta őket meseszínházi előadásukkal.

Szinte hazajár Orosházára a VSG Táncszínház zenés mesejátékaival, ezúttal a Pöttöm Pannát adták elő a Petőfi Művelődési Központban a város óvodásainak. November 14-én több időpontban is kíváncsi gyerekcsoportokkal telt meg az intézmény színházterme.

Már tizedik éve járjuk az országot, különböző meseszínházi előadásokkal, Orosházára is mindig nagyon szívesen jövünk, főleg, hogy a család gyökereit tekintve Békés megyei származású vagyok, bár én a csongrád megyei Szentesen születtem. Ezúttal a Pöttöm Pannára esett a választásunk, de a Piroska és a farkas, a Csipkerózsika, a Jancsi és Juliska, vagy éppen a Rendíthetetlen ólomkatona is az állandó előadásaink közé tartozik – mesélte Vass Sándor Gergely, a táncszínház vezetője.

Különböző meseszínházi előadásokkal járja az országot a VSG Táncszínház (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Hozzátette, legnehezebb feladatának nem is a szerepek eljátszását (a mesélő mellett gólyát és vakondot is alakított) tartja, hanem, hogy a jelenetek gyors cseréje miatt, alig van pár pillanatuk az átöltözéshez. Ma már azonban ez sem okoz gondot, hiszen jól felépített, összeszokott társulatról van szó.

A Pöttöm Panna esetében látszólag nincs akkora katarzis a történet végén, hiszen rátalál a párjára és boldogan élnek tovább. Mégis, ha jobban megfigyeljük, nagyon aktuálissá teszi a 21. században tapasztalható erőteljes elmagányosodást. Ezért is szép az üzenete, hogy érdemes küzdeni, harcolni, végig járni az utat – tette hozzá Vass Sándor Gergely. Mint mondta, céljuk a tánc mellett a nevettetés, hogy előadásuk végig lekösse a gyerekek figyelmét.

A címszerepet Vincze Renáta alakította, aki egy kalandos utazásként, de egyben nagy kihívásként jellemezte feladatát. Nagy örömmel játszott a gyerekseregnek, hiszen mint mondta, ők teljesen másként látják a világot, más momentumok vannak rájuk hatással.

A gyerekek érdeklődve követték az előadást (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Ezt Annus Beáta is megerősítette, akit több szerepben is láthattak az előadáson.
Nem volt ismeretlen számomra a terep Orosházán, hiszen korábban évekig tanítottam itt hip-hopot. Szinte a kezdetektől a tagja vagyok a társulatnak, így nagyon izgalmas dolog volt az évek során egyre több különböző karaktert eljátszani, a jóságos nagymamától kezdve a Jancsi és Juliska boszorkányának macskájáig – mesélte.

A gyerekek nagy örömmel fogadták az előadást, gyakorlatilag nem volt olyan jelenet, melyet ne álmélkodva néztek volna végig. Az előadást követően pedig hangos éljenzés és tapsvihar fogadta az előadókat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.